Upprörd!

Fan att vissa människor inte har något hjärta eller hjärna för den delen!!!! Jag skulle kunna strypa vissa personer just nu. Bråkar man med farmor bråkar man med oss alla  och vi är ganska så många! Nej, nu ska vi sitta tyst och inte gör något alls utan låta farmors advokat gör jobbet, vilket hon har betalt för att göra! Synd bara att det är farmor som får lida och inte kan få ro i sitt nya liv.


För att tala om något annat så har Anton träffat sin ``tant´´ idag och det var bara positivt! :)
Tandläkarn tyckte inte att det var någon fara med tanden som kommer fel och vill inte titta på den om det inte var så att han fick ont.
Däremot vill Simons tandläkare ta sig en titta på honom eftersom hans tand som han slog av förra sommarn har blivit grå. Så redan på måndag ska han dit.

Nu ska jag ta några djupa andetag och försöka lugn nerverna lite och sätta mej att läsa igen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min nya älskling

Idag kom den min nya älskling! Den var verkligen så bra som jag hade hört!


  Som ni ser är det redan iskrivet i den!

Simon ser bättre ut nu, bulan är nästan helt borta. Men han blev inte blå som jag trodde ,han blev gul.... Har anmält till försäkringsbolaget och eftersom det var i ansiket fanns det en chans att han kan få en peng om det blir ärr....

Måste ringa tandläkarn imorgon åt Anton, han har en tand i underkäken som kommer innanför dom andra tänderna. Det har han fått av sin mor, fast jag hade i överkäken....fick ha tandställning när jag var tonåring.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det går framåt

med EXA2, nu har det släppt lite! Jag har iallafall fått ihop lite mer än en sida dataskrivet. Men nu är jag rädd för att det ska bli för långt istället. Varför kan man aldrig sluta oroa sig??? Vet inte om jag hinner klart tills på måndag , tänker inte pressa mej själv mer än jag klara av, men det innebär inte att jag tänker ge upp. Hinner jag inte klart får jag lämna in den 18/8 men det innebär inte att jag tänker skriva den den 17/8, ska skriva klart den nu sen får den ligga här hemma och vänta då.


Simon har varit på dagis idag! Gissa om han har längtat! Dom hade varit ute större delen av dag.
Anton var oxå ute större delen av dagen. Han har ett ganska storta bakslag med sitt problem idag, det tog oss nästa hela eftermiddagen att reda ut det men jag vet inte om det blev så bra. Vi ska på möte på torsdag så då får vi säkert lite tips.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bulan blir mindre...

 T

rodde faktiskt att han skulle vara mera blå idag men det kanske kommer...

 
Bulan har blivit lite lite mindre tycker jag. Fast det är fortfarande en ganska stor bula. Robert har prata med försäkringsbolaget idag så om det blir ärr får han kanske en lite slant. Jag tror nog att denna mannen har fattat vad som hände, när man frågar säger han cykla trappen och frågar man då om man får det säger han nej och ser bestämt ut. Tror inte han gör om det denna veckan iallfall. Imorgon ska han gå till dagis men lite lugn behöver han vara. Som Dr. sa han behöver ju inte slå i huvudet en gång till just nu!

Var i skolan idag, hade en ganska kul f-läsning på eftermiddagen. Den på förmiddagen blev lite för långtråkig. Imorgon är det eftermiddag som gäller. Har kommit fram att jag inte är ensam om att han noll lust att skriva exa2 , känns bra även om det inte är kul att ha den hängande över sig hela tiden. Ska ge den en omgång ikväll när barnen ser på tv sen får den sej en omgång imorgon förmiddag oxå. Hoppas på att den blir klar till på måndag. Har man misslyckats om man lämnar in den på det andra inlämningsdatumet och bara kan få G??? Va säger ni...

Nej, nu ska jag gör något som faktiskt är tråkigare än både exa2 och träna , nämligen betala lite räkningar!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om man cyklar ner för trappan får man åka till akuten!

Det är va Simon har fått lära sig den hårda vägen idag!


Vi var hos mamma och pappa, mamma var inte hemma och pappa och jag var på kortsidan av huset. Plötsligt hör vi ett konstigt skrik! Verkligen konstigt! Ett sådan skrik som är en skräck för varje förälder för då vet man på en gång att det handlar om liter mer än ett skrapsår.
Springer mot skriket utan att veta var ifrån det kommer, men inser snart att det kommer från trappen. Så när jag rundar buskarna ser jag min älskade son ligga där nere i trappen men 3-hjulingen över sig, 7 trappasteg ner. Tar upp honom och ser ett hemskt märke i pannan och en bula som växer hela tiden.
Så det blev en vända på akuten, var lugnt med folk och dom visst att vi var på väg in eftersom jag prata med sjukvårdsupplyssningen innan. Fick dock vänta länge på Dr. men sen gick det ganska fort.  Vi fick välja om vi ville sova kvar eller ej men Simon mådde mycket bättre och ville hem så vi for hem. Det blir dock inge dagis imorgon utan Simon får vara hemma med pappa.

Tror herre kommer vara blå i halva ansiktet imorgon! Han har en bula uppe i håret oxå.

Inte världens bästa bild men här ser man bulan ganska bra iallafall. Det är en ganska stor bula, storlek med en golfboll.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Isse har fått fint!

Isse har fått tre nya växer idag. Det blev en ormbunke , en ros och en salvia och sen fick han två barkbitar att klättra på. Tror han blev rätt stressad till en början men det la sig rätt fort och då skulle allt ,även barken, provsmakas!  Om jag får gissa så tror jag att salvian är den som kommer ligga ner först, sen är det nog rätt jämt mellan ormbunken och rosen. Rosen är väl inte så mysig att klättra runt i men tanke på alla taggar men ormbunken är stor och klara ganska så mycket så vi får väl se.




Ska ta kort om en vecka ca så ska vi se hur mycket som finns kvar då....

Har varit barnvakt åt Pontus på förmiddagen idag och vi hade jätte kul! Men det var nog tur att Robert var hemma för jag hade inte velat ha alla tre med mej själv i skogen.


Har lagt in över 50bilder på bilddagboken och jag orkar verkligen inte lägga in alla här. Jag vet att det inte fungerar med lösenordet än (har mailat till dom men inte fått svar) vill du se får du höra av dej får jag lösa det på något sätt.



http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/filmer-tryckpressen Vad ska man säga om detta?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilen går ju...

... väldigt bra! Känns väldigt konstigt... är detta våran bil?


Ni är lite roliga ni , ni vågar inte skriva här men bombadera mej med sms det kan ni ! ;) Beroende jag tala om är energidrycker! Så nu vet ni.

Ska visst vara barnvakt åt Pontus imorgon, kul! Han har visst varit lite sjuk så nu får han komma till moster imorgon.

Mia: Herregud, du är verkligen rolig! Jag höll på att sätta vinet i halsen! Jo, men om jag hade skaffat barn med mej själv så hade jag ju missat din underbara bror.....och kanske även missat min underbara svägerska! Tänk på det du! Vem vill inte ha dej som svägerska? Jag vet att jag vill det iallafall!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4978067.ab  
Hur tar man sig igenom detta som förälder??? Först ska man hantera förlusten av sitt ofödda barn, sen ska man förberda sig för att begrava sitt barn och sen har någon idiot stulit barnet! Vem är så knäpp att man ta någon annans döda barn?!? Vad ska man ha kroppen till??? Eller vill jag veta det? Nej, det är riktig hemskt. Tänker på dom stackars föräldrarna just nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Föräldraroller

" Tyvärr är det fortfarande så i detta avlånga land att när två fria och jämställda individer flyttar ihop och bildar familj så är det till 99 % kvinnan som förlorar - hon får MER jobb (för hon tar det mesta av hemjobbet) och MINDRE egen fritid.

Nåväl, i början är det inte så stor skillnad eftersom hemmet fortfarande är ganska litet och det är bara två personers skit som måste tas om hand. Och det är ganska kul att inreda och planera tillsammans...

Sen kommer första barnet. Hon stannar hemma (för hon ska ju amma och så.. dessutom är ju mamman det viktigaste personen för babyn det vet ju alla). När hon nu är hemma och han jobbar så är det inte mer än rättvist att hon gör det mesta hemarbetet: lagar mat, städar, fixar tvätten, sköter barnet. Han jobbar ju o drar in stålar, och dessutom är han trött efter jobbet så det är inte mer än rätt att hon gör lite mer hemma, visst är det så! Och han byter faktiskt däck på bilen två gånger om året - så det är ju inte mer än rätt att hon tar i lite mer inom hemmets fyra väggar eller hur?

Efter mammaledigheten (jo, så brukar den kallas fortfarande för det är en försvinnande liten minoritet män som tar ut FÖRÄLDRAledighet) jobbar hon igen. Neeej.. inte heltid, för barnet ska ju inte behöva vara så långa dagar på dagis, det är inte bra. Och hon tjänar ju mindre än han (han gjorde ju karriär medans hon var mammaledig) så lilla familjen förlorar mindre än om han skulle gå ner i tid. Då är det inte mer än rätt att hon lagar mat, diskar, tvättar och städar plus engagerar sig i barnets uppfostran lite mer än han. Och jovisst, han än ännu mer trött efter jobb och övertid än förut - för jobbet har ju blivit lite mer krävande än det var förr. Så han måste också få gå ut med polarna lite då o då. Det är ju bara helt naturligt. Ibland "hjälper han till" med barnen och hushållet, och ojsan så duktig han är (tycker alla inklusive han själv).

Sen är ju så att eftersom han tjänar rätt så mycket mer än hon vid det här laget så är det bara rättvist att han får njuta av frukterna av sitt flit... faktiskt. Hade hon haft samma begåvning som han så hade hon faktiskt kunnat tjäna lika bra! För var och en efter förtjänst, i den här relationen är vi jämställda så därför betalar var och en för sig, här delas det 50/50. Om hon nu råkar ha en usel lön så behöver väl inte han straffas för det?

Fast... vad hände med det jämställda fria paret? Hon har blivit lite grinig måste erkännas. Man kan ju undra varför. "



Monika: Fel!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fortfarnade sjuk

Jaha, Simon är fortfarande sjuk. Han hade en topp på 38.0 bara mitt på dagen idag men han hostar verkligen hemskt och mycket! Ibland kan han nästan inte prata eller äta för att han hostar så mycket. Men han är piggare iallafall.

Imorgon ska jag iväg en sväng så då ska han vara med mormor en stund.

Jag ska ut till min praktikplats och skriva lite papper. Har ju missat en hel vecka nu, kommer inte kunna lämna Simon på dagis imorgon  vilket gör att jag missar ännu en dag.... Har prata lite löst med min handledare om att ta igen denna vecka, hon prata om någrar dagar när vi inte hade så mycket i skolan men jag har rätt mycket just nu så jag skulle helst vara där hela första veckan på sommarlovet istället., visst måste hon uppskatta att man kommer med ett sådant förslag själv? Hon hade stor förståelse för att jag måste vara hemma med sjukt barn...hon var inte alls arg eller besviken sa hon.

Bilen kom hem från verkstan idag! Nu har vi lagt ut 10.5ookr på bilen på två veckor...... kan man bli mer deppig? Men nu är den hel och går bra engligt Robert. Var någon lite grej med att den gick upp i varv när man växla som Robert inte var nöjd med men det ska han ringa om imorgon (eftersom sparkonto inte riktigt är tomt än är det lika bra att lägga dom sista tusenlapparna på bilen dom med). Lika bra att ta alla småfel på en gång så bilen kan vara hel ett tag sen. Bilen är och kommer alltid att vara vår öma punkt....vårt dåliga samvete....skulle aldrig ha köpt den....

Jag har fastnat i ett beroende! Det går bara inte att låta bil! Ni kan ju gissa vad det är... Jag måste ha minst två om dagen... Jävla skit... hatar att vara beroende!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjuk tisdag

Jaha, finns väl inte så mycket att säga om denna dagen heller. Simon är fortfarande sjuk, hade 39.0 igår när Robert kom hem sen när han la sig hade han 38.3. Han hade ingen feber imorse men fick 38.0 på förmiddagen och även 38.3 tog alvedon då och nu när det gått ur kroppen har han 38.6. Så med andra ord vi blir hemma imorgon med. Då måste vi in till stan en sväng och lämna tillbaka en bok sen börjar det bli tomt i kylskåpet.

Idag har vi städa hallen och lagt undan all tvätt vi tvätta igår, vi har även hunnit med att dammsuga varddagsrummet och lagt allt godis Robert köpt i en stor korg. Ställde in lite till av det han köpt i barskåpet så nu är det fullt där också plus att vi har en halv garderob full med vin och cider sen.... Tur att sommarn snart är här så vi har tid på oss att göra slut på allt.

Nu är jag igång med exa2, inte mycket men jag är igång. Känns bra.

Fick mail om att min betalning på min almancka är klar så nu är det bara att vänta och längta efter posten, upp till två veckor kunde det ta att få hem den.

Nu ska vi snart hämta Anton på dagis, han var oxå snorig imorse men hade ingen feber och inget annat fel så han fick välja och han ville till dagis.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite bilder från mobilen

 

Såhär cool var Simon idag (trots att han var sjuk) när vi skulle ut och gå en sväng. Vi gick i 90min och nu ikväll har pojken 39.0 igen...SUCK!


 
Här är bilder från i helgen. Pojkarna skulle göra som pappa Robert och tog båten på en tur. Morfar fick dra... (tegelsten är för att båten inte ska välta)

 
 Pontus skulle cykla på den stora cykeln, små cyklar är för bebisar!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sjuk måndag

Idag är Simon sjuk så vi sitter här hemma och gör inte så mycket alls. Ska snart ta ner och vika tvätten så vi kan hänga nästa maskin. Sen ska vi städa lite i köket. Hoppas inte snorungen får mer feber sen så vi kan gå ut efter lunch. 

Han hade 37.9 när han gick på ur sängen, en timme efter alvedon hade han 38.0 Anton kändes oxå lite varm hans temp låg på 37.5 efter en hel del dans och eftersom han inte är sjuk på något annat sätt så fick han åka till dagis.


Anton har varit jätte duktigt i snart 2veckor när det gäller hans problem! Idag fick han det överstökat innan han for till dagis! Vilka framsteg!

Jag skulle behöva börja jobba med EXA2 nu men jag har verkligen noll motivation just nu, tar det ikväll eller på eftermiddagen för jag har lovat mej själv att börja idag.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Allt löser sig till slut

Är på ett stålande humör idag! 


Har just pratat med en man som vill köpa den gammla skinnstället som jag har ute på blocket, 200kr för jackan och 200kr för byxorna. Pappa och jag ska dela på pengarna så gissa vad mina 200kr ska gå till? Något som jag verkligen villa ha! Fattas 75kr men det bryr jag mej inte om.
Fast vågar inte beställa en förens jag har pengarna i handen, hans bror ska hämta kläderna i helgen och då får jag betalt. Nu är jag på hugget och funderar på vad nästa sak att sälja kan bli....finns ju lite att välja på.... 





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

ALDRIG MER SAAB!

Igår kom bilen hem från verkstan. Bilen gick inte jätte bra, den gick typ som innan. Men den hemska lampa lyste inte iallafall och dom har tvättat bilen gratis på verkstan! :)


När jag idag satt mej i iblen när jag slutat att jobba så gick den inte riktigt bra på tomgången. Körde hemåt och hann till Coop då TÄNDS den jävla LAMPAN igen! 

Så....

SAAB 9-5 kombi är inget man ska köpa om man inte vill lägga ut pengar på verkstads besök varje till varannan vecka....
En blå kan fungera...
Den vita är helt okej....
Den i hasselnöts färg är sjukt snygg....
Men köp aldrig en VINRÖD... det säger väl sig själv.... vin och bil hör väl  inte ihop.....
Nej, aldrig mer vinröd bil i denna familjen! JAg hoppas på en svart bil nästa gång...

Nu återgå jag till att köra Toyota Corolla 95:a 1.3 för den går iallafall bra! Även om den kan vara lite sur när man startar den så blir den pigg och glad ganska så fort.  Toyotan är iallafall inte vinröd, dock är den röd men det verkar ju fungerar iallafall.

För visst måste färgen på bilen spela in i detta läget? Alla säger att SAAB 9-5 är så bra, men dom äger ingen vinröd.....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vill ha!!! Måste ha!!!

En personlig almanacka från just www.personligalmancka.se står högst på min önskelista just nu!  Men jag kan inte bestämma mej, ska jag köpa en nu eller vänta tills jag fyller år. Fast jag vill ha en nu! Tror ni det räknas att jag har namnsdag den 26/4???



Kolla så snygga! Man får välja det mesta själv!



Som sagt vill ha! Jag kommer att skaffa en frågan är bara när! Om man önskar sig en när man fyller år eller har namnsdag ( som vi inte brukar fira i vår familj , men man kan ju hoppas) är man då garanderad att få en??? Eller har man då väntat i onödan?

(bilderna kommer från www.personligalmanacka.se)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

En helt vanlig tisdag

Ja, idag var allt tillbaka till det normala, barnen var på dagis och jag var på VFU.

Idag var min handledare där och hon verkar vara jätte bra! Fick lite mer struktur på deras upplägg nu. Känns lite bättre.

Bilen har varit på verkstan idag. Först en vanliga service och sen skulle dom kolla varför den låter så konstigt. Nu har ju lampan slutat att lysa. Dom har bytt två spännhjul tror jag det hette, den låter bättre men inte bra. Ska test köra en vecka nu annars skulle vi kontakta Hällberga bilservice istället. 3500kr gick det på bara. Ska dock hämta bilen först imorgon.

Isse är så lycklig nu! Han har fått maskrosor för andra gången i år!







 Simon har koll så han inte sätter i halsen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Finn fyra ``fel´´!


Tvättställningen räknas inte! Lite svårt för er som inte sett vårt varddagsrum tidigare.














Rätt svar:
1. Ny färg på soffan.
2.Soffan är mindre (en del borttagen)
3. Långgardinerna är borta
4. Tv:n och Isses bur har bytt plats.

V-rummet känns jätte stort nu! Och inte alls övermöblerat, varför har vi inte tänkt på att ta bort en del på soffan tidigare?


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilder

   Anton har gjort påsk-pynt på dagis.


              

        Idag har vi firat påsk med kusinen Noa och Mia, farmor och farfar.

  Isse tyckte tydligen att det var trevligt med besök för såhär aktiv var det länge sen vi såg honom.

    När besökarna åkt hem gjorde jag fin på balkongen och hängde upp blomman

 vi fick i påsk-present.

       

    När det härliga gänget åkt hem tog vi oss en promenad. Nu är kl17:05 vilken innebär

 att det är dags för kvällsmat men ingen av oss är hunrig... 

Det blir mycket bilder här på bloggen nu när Bilddagboken inte fungerar längre men ni får stå ut.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

GLAD PÅSK!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

TEN2

Godkänt! Nu har jag försäkrat mej om att han inte kan ta tillbaka sitt beslut  så nu kan jag skrika ut till världen att  JAG ÄR GODKÄND! Jag får nu ut mina 15hp för kursen Lärarens uppdrag!

Nu ska jag snart skriva EXA2 som BARA ska vara på 4-5sidor.


Simon har inte haft någon mer feber idag! Han är glad och pigg och har inte ont någonstans. Är han så här skulle han kunna gå på dagis men det är bäst att vänta 24timmar och se så febern kommer tillbaka. Imorgon får han vara med mej på förmiddagen och med pappa  på eftermiddagen. Tror nog vi ska svänga förbi mormor och morfar imorgon när vi lämnat Anton på dagis så pappa får sova ordentligt eftersom han är väldigt trött nu, det är natt-vecka.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

VAD ÄR DET SOM HÄNDER????

Nu har vi fått resulatet på TEN2 (tenta 2) och jag är engligt studenportalen godkänd och har fått mina 15högskolepoäng! Men när jag pratade med läraren skulle jag ju inte få godkänt förens jag kompleterat min tenta efter som jag missat/hoppat över en bok!  Jag fattar ingenting! Slipper jag det nu? Vad ska jag då göra på måndag när jag planerat att sitta med kompleteringen? jag har ju till och med lånat boken på bibblan! Menar han att jag har gjort det i onödan?? Slösa så med kraft! :)


Simon hade 37.9 och 38.4 imorse innan han gått ur sängen. Men han är glad och pigg just nu iallafall. Men självklart blir det inget dagis idag för honom. Han får följa med mej och Malin till sjukan först och sen får han vara hemma med pappa på eftermiddagen, det kan dom behöva. Simon hade sådan stark pappa-längtan när Robert var borta i helgen så dom behöver nog lite egen tid.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Laga sig själv

Bilen kan tydligen laga sig själv lite iallafall. Fick ett tips om att koppla ut batteriet i 10min och sen se om lampan slocknade. Det gjorde den! Nu ska bilen bara ut på en provsväng så förhoppningsvis kan vi ändra tiden vi har bokat på tisdag till service istället. Så för hoppningsvis kan vi börja använda vår bil igen imorgon.

Nu åker vi runt i farmors Toyota Corolla 1.3 -95:a tyvärr bara två dörrars annars är det en trevlig bil. Simon satt  inte så bra bak i volvo:n och eftersom det inte går att han stolen fram så fick vi ta Toyota:n istället.

Simon har blivit sjuk! Dom hade ringt från dagis idag så Robert fick hämta honom och han fick vara hos mormor och morfar medans Robert var hos ``allergi-syster´´ och jag var i skolan. Han har feber lite till och från. Han hade 38.7 som högst och 37.4 som lägst. Han hade varit dålig i magen oxå så vi fär se..... säg inte ordet som börjar på mag och slutar på sjuka för då dör jag! JAG VILL INTE! Men han klagar över lite ont i sitt högra öra. Inte börjar väl magsjuka med feber? och gör det det så borde väl första spyan komma inom någon timme? eller tänker jag fel???? HJÄLP TACK!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jävla skit bil!

Jaha, bilen är trasig igen! Köp aldrig en SAAB 9-5 kombi och framför allt inte en vinröd dom verkar vara värst! Nu lyser Check-engien (motor-lampan) så bilen ska inte köras med men det går. Den går jätte bra men men...Körde hem den från Nyköping idag, vad hade jag att välja på? 

Grannen i Buskhyttan gjorde sitt bästa för att hitta på felet på bilen men det är svårt. Fast han säger att man måste ha olja i bilen....i våran bilen fanns ingen olja så två liter olja hälde han i. Men det var inte det som var felet tyvärr. Verkstaden har inte tid att ta emot bilen förens den 20/4 så det är tur att pappa och mamma har en extra bil numera, så vi får dela bil med Malin och Robban nu. Blir väl vi som kommer använda den mest men vi är övrens om att dom bara ska ringa när dom vill ha bilen. Imorgon måste jag försöka göra en matlista och dra till affärn. inte kul...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

HELG!

Solen skiner och nu är det helg för oss alla fyra!


Om någon timme ca ska vi dra till buskhyttan.

Ses när vi kommer hem!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()