Haha! Jag gjorde det!

Jag har lyckats ändra designen på min blogg helt själv. Eller själv och själv är kanske att ta i.... hitta en sida på nätet med färdiga stilmallar så var det bara att kopier och klistra in.


Tycker det blev rätt snygg om jag får säga det själv ! 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilder

Eftersom vissa av er inte kommer in på Bilddagboken längre så kommer här ett gäng bilder. (Jobbar på att lösa problemet med lösenordet med det vill sig  inte riktigt.)


       Gott med mat säger Isse.

        Denna konstiga pojke dök upp hos oss för någon dag sen, börjar funder på om han tagit något ur mammas och pappas barskåp!

     Min fina man fick ställa upp på bild idag. Simon behöver man inte ens fråga.

        

 Jag vet att jag inte gör mej något bra på bild men Simons bild av mej tar nog priset!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet går framåt

Imorse kunde jag knappt prata, hade ingen röst. Nu låter det nästan som vanligt igen men nu har jag ont i halsen istället.

Har inte tid att vara sjuk. är även lite täpp i näsan nu så jag kör på med nässprayen jag fick utskriven så att jag slipper bihåleinflammation denna gången.

Anton var och träffa sin ``tant´´ idag. Hon tycker det går  framåt med hans problem, vilket jag oxå tycker. Tror nog Robert håller med om att det blivit bättre. Ska öka på hans medicin igen får vi se om det kan bli helt bra. 
Med hennes hjälp kommer vi att lösa detta , jag bara vet det! Hon lovar varje gång att inte släppa oss förens allt är normalt igen. 
Idag fick hon även mej att gråta en skvätt, vi prata om min roll i det hela idag. Det här med att ge beröm och att skälla på honom. Vet att jag ger beröm men kanske inte så mycket som behövs och vi prata även om min räddsla för att det ska bli värre om jag skäller på honom kanske har motsatt effekt. När han inte får skäll är det som att ge ett tyst medgivande....

Tack till er som skänkt en tanke till Isse, han mår bra och är sig själv igen! :) 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är klar!

Tentan blev till slut 8 sidor! 

Tittade igenom pappren på nästa kurs, två salstentor som ligger ganska tätt också.... 

Ska snart skriva ut tentan och dra in till stan. Tänker lämna in den idag så att jag inte behöver tänka på den i helgen. Ska jobba imorgon. Kommer att jobba lite i sommar också. Man kan ju alltid hoppas att man blir rik någon gång


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag skulle kunna säga att...

jag är klar med tentan men riktigt så långt vet jag inte om jag vill sträka mej. 



Visst den ligger där på tork (så är det när man har bläck som aldrig torkar) men den är bara på 7,5 sidor och den ska vara 8-9 sidor. Tror ni han slår ihjäl mej nu? Elin på Simons dagis ska läsa igenom den ikväll och komma med synpunkter, hon kanske kan ge mej förslag på hur jag ska ``ordbajsa´´ på den halva sidan som är kvar.

För första gången på mycket länge var tandläkarn glad att se mej idag! Hon tyckte jag hade gjort ett jätte jobb med mitt tandkött, nu äntligen har det slutat att blöda. Jag har ju för dåligt saliv har dom kommit fram till, därför ska jag skölja munnen med fluor två gånger per dag och det har tydligen gett resultat. Men nu har jag jävligt ont i munnen efter hennes omilda behandling, hon påstår att jag tandsten... 

Det är möjligen inte så att det är någon expert på sköldpaddor här och läser? Isse vill inte vakna och det gör mej lite nervös! Tog ju upp honom igår och han var vaken medans han bada och så men nu vill ha inte äta eller dricka utan ligger bara och sover. Tog fram honom, han har legat bakom blomman i ett dygn, och la honom mitt i buren men han gick bara in i huset och GRÄVDE ner sig helt! Han som aldrig gräver ner sig annars. Så nu ligger han i huset istället. Jag har försökt muta honom med sallad med det inte så lätt att muta någon som sover....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett säkert vårtecken...

Isse är vaken! Imorse slog prinsen upp sina ögon efter att ha sovit i tre månader.


Först ska han ju stå i rumstemperatur över natten för att anpassa sig.


Våran padda har ju inte fatta detta med att man ska gräva ner sig  under dvalan så han har legat såhär hela tiden.


När man kommit upp ur sovlådan så skan man ta sig ett bad.


Sen fick han äntligen komma ner i den nystädade buren!


Om jag hade sovit i tre månader utan mat så hade jag kastat mej över maten på en gång, men inte Isse inte...


Nej, Isse hoppar över maten för att gå upp och lägga sig i hörnet bakom blomman och sova!

Tog upp honom och vägde honom efter en stund i tron om att det skulle pigga upp honom men nej, han återvände raskt till sitt älskade hörn bakom blomman. Han väger iallafall 251g nu.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Våren kom och sen gick den...

  

Tog en bild på snödropparna i farmors trädgård på förmiddagen idag och det var nog tur det för nu snöar det igen. SUCK!


Simon hälsar på farmor-farmors troll. Simon har döpt min farmor till farmor-farmor.


Farmor-farmor och Simon står och kollar om dom kan se om hästarna är ute, men det var dom inte.


Simon sprang ner för garageuppfarten men han hann stanna innan han slog näsan i gargedörren.

Bloggen kommer fortsätta att halta lite ett tag till. Blir inte att jag bloggar varje dag. Ska plugga tenta hela veckan så kommer inte att ha så mycket att säga, sen åker ``min´´ dator till Uppsala imorgon kväll på lite ``data-spa´´ eller något liknade. Hoppas det mår bättre när det kommer tillbaka och att den inte blir borta så länge.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Men människa!

Herregud, ska man behöva gör allting här själv?!?! 

Sätt dej ner och läsa det du ska någon gång! Och skriv sen ner det, hur jävla svårt kan det vara?!?!?

Så nu har jag skällt lite på mej själv så ni slipper. Tentan kommer inte skriva sig själv hur mycket jag en önskar det. Jag har en hel del kvar att göra om vi säger så... Men nu är det högsta växeln som gäller. Håll i hatten , nu kör jag!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet går i 320km/h just nu!

Och jag skulle önska att dygnet innehöll mist 28timmar istället.


Begravningen var i måndags och det var tufft, tuffare än vad jag hade trott att det skulle vara. Men nu är det gjort och vi försöker lägga det bakom oss så gott det går. Jag har ju Monika och Svärmor att prata av mej med så jag klara mej nog ska ni se.

Nu är barnen på dagis och R jobbar så här sitter jag och äter lite frukost, sen är det skrivade av Tenta2 som gäller. Jag har kommit igång iallafall. Jag har nog upplägget ganska klart för mej iallafall. I mitt röriga huvud vet jag hur den kommer se ut. 

V. 16 &17 är det dags för VFU igen. Då ska jag nog försöka hålla i en samling, tror det kan bli svårt eftersom barnen inte är vana med det, sen tror jag min andra uppgift blir en tur i skogen och leta insekter. 

Nehe, nu är frukosten slut vilket innebär att jag ska plugga.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten ,trött och omotiverad

Hittar inte lusten att skriva tenta, kommer inte få ihop 3-4 sidor tills imorgon. Förlåt Pia! Har fått ihop en sida. Har inte skrivit så mycket på dom delar lärarn vill att vi ska skriva på heller, jag har skrivit dom delar som handlar om praktiken istället.


Imorgon kommer det bli en lång dag! Börjar 9:15-14:00 sen kl 16:00 är det begravning och sen hem till sängen på en gång. Fattar inte att jag är så trött numera. Trött i kroppen och knoppen....

Nej, nu måste jag återgå till tentan en stund till innan det blir tv och sen ett bad.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Idag har vi varit hos mormor och morfar hela dan. Lika trevligt som vanlligt, nu var det ju ett tag sedan vi var där.

På måndag ska tre till fyra sidor av tentan vara klara, jag har gjort en halv... Men det får bli som det blir. Orkar inte stressa upp mej över det nu. Ska vara själv med simon imorgon så chansen att man får tid att sätta sig ner är ju inte så stor.

Nu är VFU:n över för denna gången och jag både längtar tillbaka och inte... Nu får jag försöka lägga all ledig tid jag har på tentan istället.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tredje dagen

Vi tog dom små barnen på utflykt till sporthallen i Torshälla. Först var inte tanken att jag skulle få följa med men när jag fråga och sa att det skulle vara kul så kom det fram en bussbiljett till mej med. Vi gick upp till Östra torget och tog bussen till sporthallen. Behövde inte använda min bussbiljett, busschaffören var på ett stålande humör och lät oss alla åka gratis! (eller så var han bara rädd för att det skulle bli kaos på bussen...) Var kul att få komma med ut och idag tycker jag att det har varit lite bättre, lite mer styrning på barnen.

Dom har ingen riktigt uttalad inriktning mer än att barnen bestämmer. Försöker pressa dom lite på om ett kommunalt dagis får sväva ut hur som helst men får inga svar direkt.

Dom hämtar idéer från denna snubbe :

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Rousseau  

Jag skulle ju tro att samhället och utvecklingen har gått framåt sen 1700-talet men vad jag, jag är ju bara en student ;)

Som så många gånger förr stod farbror Polisen och vinka in mej nu när jag åkte hem. Ett litet FAN blev det när jag kasta en blick på hastighetsmätaren...... Man ska inte köra för fort!!!! Men jag hade tur som vanligt, han ville bara se på mitt supersnygga körkort och att jag skulle blåsa lite. Sen säger han att mitt ena framlyse var sönder. Bilen har inte sagt till om det, vilken den brukar göra om något är fel, och visst fan lyser lyset när jag kom hem och kolla. Knäpp polis, han såg visst dåligt....

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Andra dagen på VFU:n

Jaha,då var andra dagen på VFU:n avklarad och jag längtar tillbaka till skolan! Visst det är ingen fel så på VFU:n men det är inte så jag vill arbeta i framtiden. Barnen gör vad dom vill, när dom vill och hur dom vill. Finns ingen samling eller sångstund under hela dagen. Man sitter var man vill när man äter, man äter det man vill. Vill man äta tio hårdamackor istället för mat så är det okej. Man behöver inte smaka på maten.

Jag skulle kunna tänka mej en blandning av ``det vanliga dagis´´ och detta.

Jag tror inte barnen lär sig ta ansvar på detta sätt som dom säger, jag tror barnen lär sig att man får göra vad man vill när man vill alltid. Det skulle vara intressant att se hur det går för dessa barn när dom kommer upp i skolan sen. Har dessa barn större problem med koncentrationen eller skijler det sig inte ? Kan dessa barn lika mycket som barn som gått på ``vanligt dagis´´ när dom kommer till f-klassen?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

VFU:n

Vet inte om jag ska säga Bu eller Bä!

Jag vill inte skriva så mycket om det här förens jag vet vad jag tycker... jag vill komma fram till vad jag tycker själv och inte färgas av er synpunkter.. sorry!

Petra, jag pratar gärna om saken med dej! Tror våra praktikplatser är väldigt lika...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite lugnare nu

Har mailat lite mer med min lärare nu och han säger åt mej att ta det lugnt, ta mej igenom praktiken först och ta det andra sen. Troligen kommer han ha någon mer genomgång inför klassen och blir det inte så så fick jag träffa honom och kha en egen genomgång. Sen ska jag försöka få lite info av Petra och Pia.

 

Huvudvärken hänger kvar...börjar bli jävligt less på den nu! Kom köra med Ipren regelbundet under VFU:n nu. Jag bara måste ta mej igenom detta! Jag vill verkligen klara det här! Trodde faktiskt att medicinen skulle ha tagit död på huvudvärken nu , men läkarn sa glatt att huvudvärken kan sitta i flera veckor...

 

Pojkarna hade haft en super dag på dagis! Kl 7 började Simon undra om vi inte kunde åka snart, så mycket längtade han efter dagis...han börjde kl 9 och det tar 3min till dagis så han fick vänta lite.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stressad

Känner mej så stressad över skolan just nu så  jag gråter... jag ligger efter men kan inte ta igen det eftersom jag inte vet i vad jag ligger efter!

Skulle hämta ut med gammla rättade tenta idag men då var den borta! Hon skulle leta rätt på den och skicka hem den, hoppas den kommer denna vecka bara.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska springa ner till affärn och köpa glass eller om jag ska lägga mej på sängen och läsa...

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför ska det vara såhär?

Allt är bara  skit just nu!

Ligger efter i skolan! Vet inte vad som hänt eller vad det är sagt att vi ska göra!
Ungarna är hopplösa! Ska hålla i byxbenet hela tiden. Skäller på dom fast vi vet att vi inte borde = dåligt samvete!
Hemmet ser ut som om bomben slagit ner x4 typ!
Den jävla huvudvärken är tillbaka idag igen! Klara mej hela dan igår på EN ipren...


Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Bihåleinflammation och ev. hjärnhinneinflammation

Jag var på Vårdcentralen igår, fick nog av denna hemska huvudvärk. Jag har en kraftig bihåleinflammation och ev. en början på hjärnhinneinflammation! Kul, inte så konstigt att huvudvärken håller på att ta dö på mej! Super-pencillinet Kåvepenin ,starkaste dosen ,2tabletter 2gånger om dagen i 10dagar ska få mej på bättringsvägen ganska så snabbt.


Pojkarna mår bättre och räknas som friska om35min , då har det gått 48timmar sen sista diarré-blöjan.

Jag har väl troligen lyckats med det omöjliga och smitta ner min dator för den mår inte riktigt bra alls just nu. Den är nog sjukast av oss alla, den dör nog vilken dag som helst. Så då får vi lägga ut 600kr på en ny hårddisk på en dator som bara är 1,5år....SUCK!

Fick hem min nya mobil igår! Kul med något som kan pigga upp, det behövs just nu! 
Ni kan vara lugna , jag ska samma nummer kvar.

Nu ska vi snart bege oss ut, tänker inte sitta inne en minut mer än nödvändigt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vilken hemsk natt

Simon gick och la sig som vanligt igår, vid 20 började han pipa lite. Sen var han lessen var 10minut. Vid 22 tog jag in honom i min säng och Robert gick och la sig på soffan.

Tiden gick och pojken ville inte sova, kunde inte sova. Han hade 38.5 i temp innan han la sig och jag tror nog den var högre under natt men jag orkade ta någon temp. Vid 01:30 ramla han ur sängen och slog huvudet i elementet! Sa till honom att nu ligger vi still och sover istället...så vid 02 tror jag vi somna!

Idag har han ingen feber men hostar och snorar. Ingen mer diarré heller , nu hoppas jag verkligen att detta är över snart! 

Nu ropar den där envisa tvättmaskinen igen...Hur gör man för att bli av med den???

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jävla skit

Inte vill denna jävla huvudvärk man får av bihåleinflammationen släppa....Igår var det ju jätte bra på eftermiddagen. Är detta någon jävla varannan-dag-sjuka eller??? Mia, nu skiter jag i att vara poesitiv för du är ju inte här och skriver uppiggande komentarer iallafall.


Som om inte det vore nog så har Simon blivit sjuk i magsjuka igen! Han var ju bra igår.... Jag säger det igen, är detta någon jävla varannan-dag-sjuka??? 4gånger hade han diarré imorse... tack gode gud nu har det inte blivit något på 2timmar....
Nyss åt han två omgångar med  yoghurt så vi får väl se hur det går...Lite svårt att inte ge honom när han vill ha och äter med god aptit. Nu sover han. Ska försöka få i honom lite blåbär sen, men han peckar på dom och säger att dom är sura...

Avbokade Antons tid på sjukan imorgon på ineternet eftersom det inte var någon som svara när man ringde ( Va bra att dom svara i telefon när dom har teletid mellan 8:15-9:00). Skrev att jag ville bli kontakad för att få en ny tid. Fick svar nu att man fick boka en ny tid själv på samma ställe som om avboka tiden på. JÄVLA IDIOT! Den tjänsten är ju inte öppen ÄN!!! Alltså går det inte! Så ska den hjälp vi äntligen fått nu rinna ut i sanden bara för att jag inte får kontakt med dom och det inte går att boka ny tid på internet?!?!?

Funderar på att gå och lägga mej och dra täcket över huvudet och inte komma fram på hundra år eller nåt....


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Svärmor...

Nej, det är inte Antons förra dagis, hade nog vägrat gått dit! Dom har inget som dom kan lära mej...


 Detta dagis ligger där vi bodde innan vi flytta till Säby.... Roberts och min först lägenhet som vi hade tillsammans om man inte räknar med den som låg över pizzerian ,den där knäppa lägenheten där taperterna satt på diagonalen....

Jag är ganska nervös eftersom detta är en svensk/finsk förskola och jag kan inte ett ord finska, eller jo jag kan några ord med dom passar sig inte på ett dagis. Har pratat med min handledare och hon tala iallafall ren svenska så jag hoppas att det kommer gå bra.

Nu börjar vi friska på oss igen! Pojkarna och jag kommer vara hemma imorgon oxå så dom där 48timmarna hinner gå för Anton iallafall, Simon var dålig i magen imorse igen....Men frågan är ju om det är magsjuka eller hans ``vanliga dåliga i magen´´.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag gjorde det!

JAG KLARA TENTAN!


Har inte hämtat ut den än men har kollat min mail och fått en bekräftelse på att den är godkänd!


Jag ska ha min praktikplats på Skeppets förskola i Torshälla. (jag har inte valt det utan blivit placerad där)


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hoppsan! :)

Ringde en kille och vill tala med Robert från bredbandsbolaget. Robert var inte hemma.

Han ville ge oss en ny mobil om vi tog ett abonnemang på 24månader för 99kr i månaden. Jag sa åt honom på skoj att då får du ge mej ett bättre minutpris än vad jag har nu, jag vill inte ha en skitmobil och jag vill kunna ringa för alla 99kr... Trodde han skulle säga tack och hej då... SKIT, jag hade fel.
Vi gick igenom tre mobiler innan jag hitta något jag vill ha, tyvärr fanns det inga SonyEricsson så jag fick ta en Nokia. Kommer ha kvar mitt nr. Nu kom jag tänka på en sak.... vad händer om jag har pengar på mitt telia-refil när det flyttas över till Telenor???

  
Jag ska numera säga tack för att du ringde men jag ska inget ha på en gång.... 
Fast jag tror att detta kan bli bra iallafall, ringer inte för mer än 100kr i månaden nu, och han sänkte minutpriset med 20öre...sen ska jag lägga en spärr så att man får ett sms när man ringt för mer än 99kr.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjukstuga

Jag fattar inte, varför kan inte vi få vara friska någon gång?!?! JÄVLA SKIT!

Nu har båda pojkarna diarré, roligt.... *NOT*
Min bihåleinflammation bara luras hela tiden, idag slog den till med full kraft igen. Fast nu har jag fått nog och sköterskan på VC skrev ut en ``superduper´´ nässpray som hon kalade det. Får se hur det går, skulle ringa på torsdag eller fredag om det inte gav sig. Kul, jag har ju bara haft det 1,5vecka eller nåt....

Har pratat med min VFU-plats idag, dom har stängt på måndag så nu försöker jag få tag på någon på skolan som kan svara på hur det blir med mina 40timmar som jag ska göra den veckan nu då....

Livet går verkligen som räls....eller kanske inte.....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tråkig söndag...

Inget blev riktigt som vi tänkt idag... Robert var upp till Anton en gång inatt för att han hade ont i magen.  Sen imorse fick vi se att Anton hade spytt i sin säng. USCH!

Men han är glad och pigg och det har inte blivit något mer nu. Han säger att han får lite ont i magen ibland men inte så att han behöver kräkas och det går över så snabbt att jag tror att det magknipp han får. Vet inte om det är magsjuka han har eller om det är en biverkning av medicinen han fått i tre dagar nu. Man kunde bli illamående av den...
Mitt huvud känns lite bättre idag, känner mej inte så hemskt täpp i näsan heller, så kanske är det värsta över nu.

Vi klädde oss iallafall och tog en lite promenad nu, frisk luft gör att man känner sig piggare!

    





Hejsvejs!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()