En trevlig tur på stan!

Idag tog jag pojkarna med mej in till stan och hämta en nyckel på jobbet och sen var vi in till stan och hämtade mina glasögon. 

Inget tjat eller bråk medans vi var på stan! Allt gick jätte bra! Det hade jag inte trott.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

``opererat´´ fingret idag.

Blev så att läkaren klippt bort det trasiga nagelbandet och en bit av nageln idag.

Är bedövad i hela fingret nu... Skulle ställa in saker i skafferiet och funderar på varför dörren inte gick igen som den skulle tills jag upptäckte att jag hade fingret kvar i mellan...! 
Jag behövde inte vara sjukskriven mer utan ska ha vanligt plåster och tejp på fingret när jag jobbar annars ska jag försöka vara utan plåster så gott det går. 
Jag tappar huden för att jag troligen inte tål den ``plattan´´ som dom lagt mot såret....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

VC imorgon igen

Jag tappar bara mer och mer hud på fingret! Idag har det kommit mer var oxå. Så det blir ett besök till VC imorgon bitti. 

Det lät som om det kunde finnas bakterier kvar sa hon i telefon. Jag är rädd för att läkaren kommer vilja ta bort hela eller en del av nageln....hade en hemsk upplevelse med min tumnagel och en grind när jag var lite kanske är det som spökar. Vet inte annars varför jag skulle var så rädd för att behöva ta bort en bit av nageln.
9:15 imorgon kan ni väl hålla tummarna för att jag slipper ta bort nageln eller att jag klara av det utan större problem.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag längtar redan till nästa sommar!

Nu har jag bestämt mej! Jag kommer inte att jobba nästa sommar. Jag har tröttnat på att jobba på ett ställe som inte känns rätt och där man inte är ``något´´ när man bara är timvikarie. Jag är trött på att ``torka upp´´ efter andra och då menar jag inte dom gamla. Det är två veckor kvar att jobba denna sommar och jag hoppas slippa jobba en timme mer än vad som står på schemat.

Jag kommer säkert sitta här och klaga nästa sommar på att ungarna är jobbigt men det skiter jag i just nu, bara jag kommer bort från det där hemska jobbet där dom inte vet vad sjukskriven innebär (hade dom det hade dom inte ringt och frågat om jag kan jobba 3gånger under dom två veckor jag varit sjukskriven).


 Denna kommer snart hem till oss! Jag kan inte skriva ut från min dator utan att gå in till stora datorn (där även skrivaren står) och dra igång den för att kunna skriva ut från min dator. Detta skulle lösa sig igenom att ha skrivare inkopplad i nätverket sa Robert och för att det skulle fungera var vi tvungna att köpa en grej för 5-600kr. Så vi kom fram till att vår gamla skrivare inte var värde det så vi köpte en ny istället som har den där grejen inbyggd! Visst det kostar 1304kr men då får vi så mycket mer, scanner och kopiator oxå. Sen sägs det att denna ska vara jätte bra på att skriva ut bilder och sådan gillar ju jag! 

Idag hoppas Robert kunna sluta jobbet efter lunch, vi ska nämligen upp till mamma och pappa och bygga kök igen! Funderar på att klä barnen och dra redan nu och sen hämta Robert senare.....Ungarna är så mycket gladare hos mormor och morfar där man kan vara ute....nu har vi inte varit ute på 3dar. Tog en kvälls promenad igår men det är ju långt ifrån samma sak som att kunna vara ute hela dagarna.

Vi måste se till att komma här ifrån! Det kan inte vara meningen att hela familjen ska gå och må dåligt över boendet.... Ungarna vill vara ute och vi vill bara ha det bra. Det är inte värt att betala 6500kr i hyra för något som inte fungerar. Dom har fortfarande inte varit här och kollat förrådet, det ligger fortfarande döda fåglar på golvet där inne....

Nej, nu måste jag komma fram till ett beslut, åka nu eller vänta tills Robert kanske kommer hem efter lunch???

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Känsliga läsare varnas!

Vad ska jag göra med mitt finger tycker ni?

Något tips på hur man får det att läka snabbt? Jag ska jobba i helgen....
Det luktar apa om fingret....








       
Har dragit bort lite mer död hud och klippt ner nageln sen jag tog bilderna. Har inte alls ont längre...... Nageln sitter inte fast i den kanten där det inte finns någon hud....

Tips tack!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bättre väder, tack!

Jag vill ha sol nu! Jag vill kunna bada och använda mina nya badkläder!


Jag måste komma igång med pluggande snart, men hur fan gör man när man har ungarna hemma??? Det går liksom inte....

Idag händer inte så mycket, jag ska vika tvätt, tvätta minst en maskin till och skriva matlista. 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mitt finger

Mitt finger mår mycket bättre nu men huden runt nageln ser lite konstigt ut. Antar att den kommer ramla bort snart. Nagelbandet har oxå dragit sig tillbaka och jag kan lyfta på nageln i framkant. Usch, det troliga är att den kommer ramla av...
Var på apoteket idag och köpte mer omläggningsmaterial, fanns bara rött bandage...

                                       

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag igen...

Hela helgen har vi varit hos mamma och pappa och byggt kök, det har tagit hela helgen och än är det inte klart. Men va fint det blir, blir lite avis! Vill och ha ett snyggt och praktiskt kök med snygga luckor ....


Idag har jag och pojkarna varit en sväng på stan, var in till banken med min dosa till internet banken eftersom någon slagit fel kod tre gånger. 45min i kö!!! För ett ärende som tog 2min.....kul....Simon var inte roligt. Helt plötsligt slog han till kvinnan som satt i stolen bredvid! Höll på att skämmas ögonen ur mej!!! Men hon tog inte illa upp

Nu ska jag städa, förstår inte hur det kan se ut som ett bombnedslag när vi inte varit hemma.... 

Mitt finger mår mycket bättre nu men huden runt nageln ser lite konstigt ut. Antar att den kommer ramla bort snart. Nagelbandet har oxå dragit sig tillbaka och jag kan lyfta på nageln i framkant. Usch, det troliga är att den kommer ramla av...
Var på apoteket idag och köpte mer omläggningsmaterial, fanns bara rött bandage...

  Visst är det snyggt? Funderar på att måla naglarna i samma röda färg....
Någon som vet hur man lägger ett bra bandage som sitter kvar....ska jobbar i helgen nämligen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det något fel på mina barn ,tro?

Nu har dom lekt inne på sin rum sen kl 13:00.... Jag har spelat Sims3 i en timme utan att någon har kollat över axeln och hängt en tvätt... nu vet jag inte riktig vad jag ska göra....är lite ovan med situationen. Vi skulle ju gå ut och kolla på kossor men det känns lite dumt att störa nu så jag tror vi får spara det tills imorgon.

Jag får väl bädda rent i sängen så länge då...och städa hallen...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu finns det fler bilder

på bilddagboken.


kommer inte du in där? Fråga så får du gästlösenordet.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Parken Zoo idag.

Idag har jag och pojkarna varit på parken zoo nästan hela dagen med morfar, mormor, moster Malin, Pontus , Peter och Camilla.


Jag tog ett gäng bilder på Tigrarna som pappa tyckte att jag fick dela med mej av såhär kommer dom för pappa och alla er andra. Resten av alla bilder jag tog kommer upp på Bilddagboken under morgondagen.














Som sagt resten av bilderna kommer upp på bilddagboken imorgon. Annars blir bloggen jätte lång....

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sjukskriven...

men inte för ryggen utan för att jag har ett sår på fingret som har blivit inflammerat (eller heter det infekterat?) och inflammationen har spridit sig i fingret. En massa var i fingret som inte vill komma ut...ont ont!

Så jag är sjukskriven till och med 31/7. Kanske låter lite fånigt att vara sjukskriven för ett sår men i mitt jobb är det stor risk att få in bakterier i såret eller att jag ska föravidare bakterier till dom gammla och svaga. Fick pencillin för att bli av med bakterierna, Flukloxacillin Evolan.... försök säga det snabbt 10gånger!
Om inte FK gick med på min sjukskrivning skulle läkarn sjukskriva mej som smittobärare för det var tydligen inga vanliga bakerier jag har ...dessa (som jag inte kommer ihåg namnet på) åt upp vävnaden runt såret så det är därför mitt sår växer sig längre ner på fingret hela tiden och ett vanligt spritförband inte gör någon större nytta.
Blir inte fingret bättre efter 10dagar med pencillin så kommer dom skära upp och klippa ner nageln eller dra bort den....

Det positiva är att ryggen känns mer ska vi säga stabil idag! :) 
Hoppas bara inte den tycker en dag på Parken Zoo är för mycket imorgon....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Min rygg

jag orkar inte sitta här och skriva därför bli inläggen få just nu...

Ska ringa VC imorgon eller på onsdag och se om dom vill sjukskriva mej ett tag igen, är orolig att det inte går för att dom tycker jag ser för bra ut. Syns ju inte så mycket denna gången eftersom jag inte är lika spänd men det gör lika ont som annars.
Ska ringa till distrikssjuksköterskan (DSK) idag, har en väldigt ful inflammation i fingret. En massa var som inte vill komma ut och nu hänger nageln på trekvart.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vår resa

Måndag 16/7 2009

Vi startar vår resa från Buskhyttan kl 12:45. Efter enbart 20min kommer första ``jag är kissnödig´´. Stannar för att kissa i skogen men denna gång blev det inget. Vi stannar och handlar på Willy´s i Strängnäs. Glömde dock köpa smör. Sen bar det iväg till Karlsson´s i Morgongåva. Butiken har blivit mindre sen vi var där för 6år sedan.
Vi åkte senare till Siliverköparens camping utanför Sala. Ungarna hade lite svårt att somna på kvällen så till slut fick vi ta ner Simon och han fick ligga på soffan istället, då tog det 10min sen sov båda två. Sen la vi upp Simon igen och ungarna började ligga skavfötters men nästa gång vi kollade till dom låg dom ihop i en hög på tvären.
Anton tappade sin första tand på kvällen innan dom skulle sova, det blev en guldpeng dagen efter.

              
                               Myspys efter frukosten i husbilen.

              
              Anton vill inte vara med på bild men mamma är snabbare än honom.

Tisdag 17/7 2009

Simon har skriktigt några gånger inatt, tror inte han är vaken  utan drömmer något. Vi vaknar kl 8:00 idag.
Vi upptäckte att Simon bara har två par långbyxor med sig och ett par är redan nerkissade. Så idag ska vi köpa långbyxor och tvättmedel. Medans vi åker mot Borlänge sitter jag bak i husbilen och skriver dessa rader.
Dagens första stop blev Ö&B i Avesta. Senare blev det Coop Forum och efter det blev det Kupolen i Borlänge och lite McDolands mat. Senare på eftermiddagen blev det även en tur till Framtidsmuseiumet. Det var på gränsen att pojkarna var för små, dom förstod inte riktigt vad man skulle göra och varför.
Vi slog läger på en Camping vid namn MellstaParken. En ganska stor camping och vi fick en bra plats så det vara bara att backa in och sen var allt klart. Nu blir det snart makaroner och köttfärssås. Sen ska vi gå till lekparken en stund.  Imorgon blir det en kort tur mot Leksand och troligen sommarlandet som finns där om det inte regnar för mycket.

Onsdag 18/7 2009

Natten har varit bra, ungarna väckte oss 7:30. Dom kan inte ligga där uppe båda två på kvällarna när dom ska sova så nu får en ligga här nere på soffan tills dom somnat och sen bär Robert upp honom igen. Simon har haft lite feber (38.3) men annars mår han bra.
Vi åker nu till Leksand och checkar in oss på Leksand strands camping. Vår plan är att tillbringa hela torsdagen på Sommarlandet som ligger granne med campingen. Simon hade 38.6 på kvällen igen.
När GPS:n säger ``om 400meter sväng höger´´ två sek senare kommer pojken som kallas dagens eko och säger  ``om 4meter höger´´.....Behöver jag tala om att det är den lille mannen?!?!
Vi hann ut och gå på standpromenaden en stund innan regnet kom tillbaka, det öser verkligen ner nu.

                
                                                      Känner på Siljans vatten.

              
                                                      Måste göra som pappa.

              
                                                                  Anton plaskar.

              
                                                         Simon känner på vattnet.

             
                              Simon gräver med händerna i den blötta sanden.

              

             
                                                        Stenar i vattnet.

            
                                                             Stranden.

           
                              Simon och Anton letar stenar att kasta i vattnet.

              
                          Simon klappar händerna när dom kastar sten i vattnet.

            

            
              Anton vissar pappa en fisk, Robert tror mer på att det är en sten.

            

            
                                     Trädet hängde ner i vattnet.
                
            

            

            
                     Detta kan man verkligen säga är en strandpromenad.

           

           

           
             Dessa tre kanske inte är så tenkiskt riktiga men jag gillar dom skarpt!
                            Ljuset och rörelsen i bilderna vart väldigt bra.

           

           

           
                        Regndropparna träffa Siljan, Siljan träffar stranden.

           
                  Mer lek i vattnet på en annan strand lite längre bort.

           

           

           
    Jag har väldens finaste man och ingen kan någonsin ta hans plats i mitt hjärta!

           

           

           
                   Finns det verkligen något ord som heter ``Vackerhet´´?

Torsdag 19/7 2009

Det har regnat hela natten, det började vid 16-tiden igår och nu kl 10:30 har det inte gett sig än.
Vi ger upp planen på sommarlandet, det ska regna både idag och imorgon. Vi styr istället mot Örebro och vattenlandet som finns där. Det blir en lång resa idag.

Fredag 20/7 2009

Är hela dagen nästa ( mellan 10:00-14:00) på badet. Hade inte med kamran in där så ni får inte se hur kul vi hade.

(Lånade bilder från www.gustavsvik.se)

             

                   Robert dök och kollade på hajarna under vattnet.

Lördag 21/7 2009

Åker hem mot Buskhyttan igen, men först ett stop på Vingåker Factory outlet. Där blev det nya badkläder åt mej och Robert. 

             
                              Se upp Rohdos för snart kommer vi!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Uppdatering kommer...

Hej vänner!


Jag kommer att uppdatera bloggen med info och bilder från vår resa så snart jag kan.
Just nu har jag något som liknar ryggskott och kan inte sitta långa stunder... så snart jag är bättre kommer jag skriva mer.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags för semester!

Idag börjar vår semester! Jag har just avslutat mitt sista arbetspass på nästan två veckor så om en timme eller två åker vi till Buskhyttan och packar husbilen och imorgon börjar vi vår resa!

Ha det så bra medans vi är borta, kommer ej att ha tillgång till internet.
Vill ni något finns jag på mobilen.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det här med vikten..

Jag gick upp 1.5kg igen när jag pga ont i ryggen inte tränade på två dagar.Man dricker ju obeskrivliga mängder vatten på jobbet...Nu har jag tränat 20min idag och gått ner 0.4kg igen, så nu väger jag under 65kg för första gången på väldigt länge. Jag väger fortfarande mindre än när jag började träna även om det svänger lite just nu. Jag försöker tänka på vad jag äter och har inte ätit godis på snart 2veckor!!!!  Kan ni tänka er att jag inte ätit godis sen förföra helgen....Var sjukt sugen igår kväll men då fick jag jordgubbar av farmor så då blev det jordgubbar med mjölk istället. Jag vet att man inte ska äta jordgubbar när man äter enligt LCHF, men jag kör mitt eget race...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klantigt Tessan, klantigt!

Jag körde på en bil idag när jag var ute och körde med jobb-bilen! Inte bra för självförtroendet. Men nu är det gjort...och skadorna blev inte allt för stora iallafall. Jobb-bilen klara sig bäst. Så nu väntar jag på chefen ska få fram pappret så jag kan skriva en skadeanmälan.

Har pratat med killen  som ägde bilen jag körde på och han var inte arg iallafall.... Det är såndant som kan hända även den bästa, sa han. Känns skönt så nu lägger vi detta bakom oss....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilddagboken

Nu fungerar gästlösenordet igen!


Den som frågar snällt kan få veta lösenordet.... ;) 



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()