Första dagen i skolan

Nu är första dagen gjord! Alltid skönt att ha den klar. Camilla och jag hamna i samma klass och i samma studiegrupp! HURRA!


Efter skolan var jag och köpte ny väska till kameran och det blev en lite billigare än jag tänkte från början så nu finns det lite pengar kvar iallafall. Så pengarna jag fick när jag fyllde har räckt till : ett nytt objektiv, en ny kameraväska, ett par jeans och det blir troligen en tröja till oxå.
Nu finns nya bilder på BDB, lämna gärna en kommentar där. Något speciellt ni vill se bilder på? Här kommer ett smakprov:

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lycklig!

Just nu är jag så himla lycklig!

Har en man jag älskar otroligt mycket och vi har det så bra tillsammans just nu!
Jag har två barn som faktiskt lekt hela eftermiddagen utan större bråk!
Jag hade en toppen dag igår och kalaset gick jätte bra, tack alla ni som kom!
Fick en hel del pengar så som jag önskat och idag har jag köpt mej ett nytt objektiv!
Idag gick vi en härlig promenad med svärfar och svärmor innan dom åkte hem!
Kan det vara bättre???
På söndag åker vi till Rhodos och det ska bli så skönt! Det kommer vara mellan 23-28grader hela veckan , inget regn och en vind på bara 4m/s.
Tänk om det kunde bli klart med ett visst hus snart oxå då vore livet helt underbart!
Där ligger det och väntar på att få användas!
Så skönt att sitta inne och foto ekollonen utanför... (ja, jag vet att jag har skitiga fönster)
Macro-fotografering  på min matta...
Orkidé jag fick av mamma och pappa.
Orkidé jag fick av Hasse i onsdags.
Isse fastnar oxå på bild.
Roten på min ena blomma. Tror den heter Elefantfot eller liknande
Jag behöver nog damma av blomman lite...
Hjärta
Det gick att fota Anton med detta objektiv oxå
likaså Simon.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nya bilder

Nya bilder finns på bilddagboken. Här är ett smakprov:


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Presenter från familjen!

          


Dessa två fick jag av Robert och barnen i morse! Simon sjöng första raden i ``ja må du leva´´ om och om igen!
6st barn sjöng för mej när vi kom till daigs oxå! Mysigt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vad är rättvist?

Pojkarna ska plocka upp på sina rum varje kväll innan tv. Jag tänker inte gå ifrån det! 

Anton städar sitt rum snabbt och Simon städar helst inte alls. Anton säger till Simon på dagarna att vi leker på ditt rum så slipper jag städa. 

Vad är rättvist att göra i detta läget? Låta det vara som det är? Dvs att Antons rum knappt är stökigt och Simon får städa allt. 
Om Anton ska hjälpa Simon och städa slutar det med att han får städa allt själv! Just nu städar han Simons rum under högljuda protester vilket jag förstår eftersom Simon går omkring här i vardagsrummet. Så denna kväll kommer att sluta i skrik och gråt när Anton får titta på tv och Simon gå och lägga sig.

Så vad är rättvist att göra? Simon städar inte hur man än gör men är det rätt att Anton säger att vi leker på ditt rum så jag slipper städa?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu kommer en tredje säng



Denna är dyr, men man köper ju inte säng så ofta. Och som sagt vi har letat i 6,5år nu...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Trött

Jag är så trött idag! Kanske är det för att jag springer runt och kollar på sängar hela tiden...


Min tvättmaskin är så dum igen! Efter att halva tvättprogrammet gått stannar den och service-lampan tänds och i displayen blinkar F.09 Trycker man på start då börjar den om från början igen. Så denna tvätt som är i maskinen är inne på fjärde tvätten... det går ju inte att öppna luckan och ta ur tvätten efter halva programmet.
Byggs inte saker för att hålla längre än 1.5år numera? Det är ju inte ovanligt att sakerna går sönder ett halvår efter att garantin gått ut, ibland kan man få för sig att det är förinställt... Så nu får vi se om det löser sig av sig självt denna gången oxå, vilket det gjorde sist, eller om Robert kan laga eller så får vi ringa ut någon och betala dyra pengar för att få det fixat.

Ang. detta med säng igen. Alla ni som svarat säger den svarta, men Robert och jag kan inte bestämma oss! Tycker om båda två!  På fredag ska vi ha bestämt oss! Ni tror inte man kan ha båda??? Eller ska man ta en helt annan säng bara för att man inte kan bestämma sig???

Denna vecka känns rätt full... Idag tänker jag slappa när ungarna är på dagis, sen ska vi åka och handla. Imorgon ska jag plugga mellan 8:45-11:00, på onsdag fyller jag år och på eftermiddagen ska vi förhoppningsvis hälsa på Noa och gänget i Uppsala, på torsdag ska jag på stan och handla presenter åt flickorna i familjen S och på fredag är Robert och Simon lediga och Anton slutar 11:15 så då bär det av till v-rås eller så blir det v-rås på söndag...
På lördag kl 14 tänkte jag bjuda på tårta! Alla som vill och har adressen får komma, ring bara och säg till innan.

Nu måste jag gå och starta om tvättmaskin för femte gången...


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

OM det blir den svarta...

blir det dessa sängbord....



Men jag kan inte riktigt släppa den andra sängen heller, tycker om den oxå. Fast Hemnes har vi prata om längre, fast Robert ville ha en vit och jag en svart så varför är jag inte nöjd nu när jag får en svart????

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Välja säng...



VILKEN SKULLE NI VÄLJA OCH VARFÖR???

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Så var tentan gjord.

Salstentan idag kanske gick bra, jag vet inte riktigt. Jag svarade på alla frågor men jag tror jag svarat för lite på en del och en del svara är rena chansningar. Så det är bara vänta 15arbetsdagar och se vad dom har att säga om den.


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

skulle behöva plugga

men det går inte....tankarna vandrar iväg åt andra håll hela tiden.


Har en nära anhörig som är väldigt sjuk just nu och det upptar våra tankar hela tiden. 

Jag kommer att skriva tentan imorgon och sen får det gå som det går...
Efter tentan ska jag ta en sväng på stan med Camilla och det ser jag verkligen fram emot!!! Camilla har verkligen blivit en nära vän på väldigt kort tid! 


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sammanfattning av läget just nu

FAN FAN FAN!!! 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu så

Ugnarna har fått tillbaka sin saker nu, förutom allt skit dom haft! 2,5pappers påsar har vi sorterat bort plus en påse med skräp.


Men jag vill fortfarande ha tips på hur man får dom att plocka undan efter sig.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rätt eller fel??

Nu har vi varit på ungarna om att plocka upp sina leksaker i två dagar. Allt man hör är vi vill inte så vi började förklara för Anton att vi inte heller vill och att vi inte vill laga mat heller och att han då skulle bli utan mat. Men det hjälpte inte. Vi har lockat med att vi ska gå till skogen när dom var klara men då vill dom inte skogen vilket dom annars älskar. Detta är inget nytt problem här hemma. Det är mer undantag att dom är klara med städningen på kvällen och kan kolla på tv än tvärtom. 

Allt det handlar om är att lägga tillbaka sina leksaker i korgen där dom ska vara. 

Nu fick det vara nog! Jag och Robert  har plockat upp på deras rum nu och inte bara plockat upp , vi har plockat undan alla leksaker nu! Finns ingen leksak kvar, allt är borta! Vi har låst in alla leksaker i klädkammaren.
Nu ligger Anton inne på sitt rum och skriker hysteriskt! Va fan ska man göra????  Vad man än gör så är det aldrig bra. 
Jag förstår att barn vill ha sin leksaker men det måste finnas gränser. 

Några av er kommer säkert hänga mej, men gör det då! Jag har inte sagt att jag plockat bort leksakerna på obestämd tid, jag vill bara markera att det inte går att tjafsa emot och tro att man på sådan sätt kommer undan med att göra ingenting. Plocka ordning på sina rum är allt ungarna har att göra här hemma, resten sköter vi. 

Svar till Mamma:
Det har vi redan testat. Det slutar med att Robert och jag får plocka upp allt eller så blir det inte mer gjort när vi säger att dom får plocka upp resten, att vi ska dela på det. Dom måste kunna lägga ner sina leksaker i lådorna igen och kan man inte det då är jag inte säker på att man ska ha leksaker... Dom kan ju plocka undan efter sig på fritids och på dagis, varför ska inte samma sak råda hemma då? Simon plockade undan efter sig uppe hos er i lördags , men hemma vet han inte ens vart sakerna ska vara. Jag menar inte att dom ska städa hela sina rum , BARA plocka upp sina leksaker rest tar jag hand om. Att dom skulle börjar  plocka upp och vi sedan kom och hjälpte till har vi oxå testat, men dom har inte börjat än.. så vi väntar än.

Svar till Camilla:
Jag vet inte om jag tror på att göra det till en lek, alltså jag skulle ju vinna hela tiden eftersom dom inte ens plockar upp en sak, dom står bara och kollar när jag städar då.
Jag ska plocka fram sakerna imorgon igen, men jag ska rensa bort en hel del. Simon har mycket bebis-saker kvar. Så att dom får mindre saker....lite som Nanny.
Jag ska testa att tävla med dom imorgon.
Nu är det så att dom för tre godis bitar för att plocka upp på sitt rum, men inte ens det lockar ju... 

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Då var det måndag igen

och vi hade tänkt gå till skogen på förmiddagen men än har vi inte kommit ut. Pojkarna har inte ens klätt sig än, och ännu mindre städa på sina rum...

Jo, jag tycker faktiskt att man kan lägga sin leksaker i leksakslådorna när man 2.5år och 5.5år...

Idag är alla lediga här hemma, skönt! 
Vi hoppas nu på att pojkarna ska få på sig lite kläder så vi kan åka och handla senare. 

Jag skickade in Exa3 igår så nu hoppas vi bara på att den blir godkänd, har ju gjort det hon bad om så det borde gå. Någon gång under dagen ska jag börjar plugga inför tentan på torsdag, jag har skrivit ihop det jag tycker är viktigt och nu ska det bara brännas in i huvudet.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

JAG ÄR FRI!

Sista arbetspasset är klart!!!! Det är så skönt!

Ska bli skönt att slippa häxan!

Idag köpte jag mej en ny mobil. Robert har fått sin ipone 3G S nu och jag vart så avis på detta med pek-skärm.
Så eftersom jag har pengar så det räcker till både mobil och räkningar så slog jag till.
Denna blev det :
Någon ny cykel kommer det inte bli just nu. Jag ska laga upp den jag har och se hur mycket jag kommer att cykla innan jag köper någon ny är tanken.


Mia och Noa, vi tänker på er! Hoppas tillfrisknandet går snabbt! MASSA KRAMAR!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Svar till Faster

Låt mej omformulera mej, dom kan ha sina leksaker inne på sitt rum och leka inne på sitt rum. Det är inte så att dom ska sitta där från morgon till kväll. 


Skönt att du inte tänker säga vad var det jag sa, isåfall skulle du nog redan ha sagt det. Detta är inget nytt problem...om vi nu ska kalla det för ett problem.  

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna dag började inte bra men blev bättre

Ungarna är verkligen överjävliga just nu! Simon har blivit av med två godis bitar för att han kallar folk för bajskorv. Inte tänker dom vara på sina rum heller.


Fick för mej att mäta mej igen efter träning och dusch idag och det var en glad överraskning!

                        30/6                14/8         +/-

Magen           88,3                 82,5        -5,8cm  :)

lår                   53,5                49,5        - 4cm (Hade jeans på mej när jag mätte idag.)

rumpa            95,6                96,0        +0,4cm (hade jeans på mej)

överarm        30,0                30,0         +/-0

Så även om inte vikten rör sig så jätte mycket måste det hända saker, undra bara om mina jeans oxå tränan för det märks ingen skillnad när jag tar på mej dom. Annars tycker man ju att -5,8cm borde märkas... 
Vikten står inte helt still men det brukar bara vara en skillnad på typ 0,2kg eller så... fast jag är nere på 66kg igen! Jag har gått från 68kg, gick ner mycket i början men sen kom en svacka och jag gick nästan upp allt igen men nu går det som sagt sakta neråt. 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Halsfluss

Anton har haft ont i halsen och feber sen i måndags, idag blev det en tur till vårdcentralen. Pojken har halsfluss igen. Fick kåvepenin som han spydde upp de det första han gjorde. Han tycker ju inte om att ta alvedon heller så nu har vi bestämt att så länge febern inte går över 39.5 slipper han ta alvedon. 


Vi har infört godis lådorna igen, dvs gör man något bra får man en godis bit och städar man sitt rum får man tre. Så Anton får en extra bit på kvällen när han tagit medicin, det tycker jag verkligen att han är värd! Vi andas tillsammans när han tar medicin, så han slappnar av i käkarna annars blir det bara värre.

Camilla och Ronja var här idag, lika trevligt som vanligt! Gick igenom lite plugg och det var tur att Camilla sa till mej att anmäla mej till tentan annars hade jag missat det eftersom det var sista dan idag. Hade tänkt göra det nästa vecka....


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Stoppa pressarna!

Jag har ändrat mej!


Jag vill inte länge ha presentkort på expert!

Finns bättre objektiv på andra ställen och jag är inte säker på att det blir ett macro längre, det kan bli ett zoom istället.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var ett tag sen sist...

Men idag har jag varit ute och cyklat! Cyklade ju en vända till TunaPark i våras men innan det var det sju år sen sist! Idag cykla jag med Simon bak i cykelstolen, han satt och sa att han höll i sig hela tiden...undra va han menade?

Så nu är jag inne på att köpa ny cykel... 

Briceburg 28"
Stabil stadscykel med fotbroms, Shimano navväxel och Shimano navdynamobelysning. Rostskyddad kedja. 
Ram: Stål 
Ramstorlek: 51 cm 
Framgaffel: Stel, stål 
Antal växlar: 7 
Bakväxel: Shimano Nexus 
Växelväljare: Shimano, vrid 
Vevparti: Prowheel, alu 
Vevlager: CH-52 
Styrlager: Stål 
Styre och stam: Alu 
Framnav: Shimano navdynamo
Baknav: Shimano Nexus 
Frambroms: V-broms 
Bakbroms: Fotbroms 
Kedja: KMC antirost 
Sadel: Biltema 
Fälg: Alex, dubbelbottnad
Däck: Kenda 700Cx38 
Pedaler: Wellgo 
Lyse: Navdynamo 
Vikt: 18 kg 
Övrigt: Pakethållare, korg, kjolskydd, skärmar, stöd, belysning, ringklocka
Pris: 2.999.00kr

Vad tror ni om denna? Vet att Monika har en sådan och är nöjd, fast hennes heter något annat men cyklarna är lika. Ska cykla till skolan i höst tror jag.Fast jag är lite rädd för att ge mej ut i trafiken och vingla runt... Jag får nog leta upp en landsväg med lite mindre trafik och öva.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi tog oss en promenad

Idag gick vi till dammen vid Roberts jobb och matade fiskarna.

 
Där borta i vassen sitter en liten rädd hare som tagit sig in på området, sen när vi gick såg vi att den hittat vägen ut. Så nu vet Robert var i staketet det finns ett håll... :)

Fiskarna får mat.

            

Fiskarna äter taco-chips, mums tyckte dom!

Mycket mat fick dom.

Jag köpte en ny Orkidé för ett tag sen och den är lite rolig. Blommorna sitter lite som dom vill. Denna sitter uppochner.

Denna har vänt ``ansiktet´´ uppåt, mot taket.

  

Nu börjar frågorna om vad jag önskar mej när jag fyller komma. Så här kommer listan:

Pengar till kläder och en sodastream (<--köp ingen, för det är en viss modell jag vill ha)

Sen vill jag ha presentkort på Expert för jag ska köpa mej ett nytt makro-objektiv till min kamera. Annars kan ni ju köpa ett på en gång för visst är jag värd mer än 3500kr! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbar kväll igen.

Börjar redan 13:45 idag och schemat låg till 21. Men hoppas kunna jobba på lite och gå hem tidigare och ta en cider eller två ihop med min man!  Hade inte allt för tråkiga besök på mitt schema idag så kvällen ska nog gå rätt fort. Tänk när jag går hem idag är det bara 6 arbetspass kvar!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

7

7arbetspass sen är helvete hos häxan över!


Så mycket har jag /orkar jag inte säga idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jobbar kväll

Idag jobbar jag 16-??, skulle sluta 21 men kommer troligen kunna sluta vid 20:00-20:30 istället eftersom vi inte har som mycket att göra. Om inte någon kommit hem från sjukan men det hoppas jag inte. Eller visst vore det trevligt om personen mår bättre men det finns inte hjälpmedel så att vi kan sköta personen i hemmet så därför är det bäst att personen inte kommer hem innan hjälpmedel är på plats.

Känns ganska okej att gå till jobbet idag, häxan är inte där på kvällarna! Vet att jag ska jobba ihop med N och då går allt så mycket lättare.
Ska snart gå och lämna på dagis/fritids sen ska jag hem och sova någon timme innan jobbet.
Det gick bra för Anton igår! Första dagen på fritids var lite skrämmande men han överlevde. Han hade gått mest för sig själv. Tala om för fröknarna att det var sådan han var, han blir inte lessen utan bär det inom sig istället. Men när jag kom satt han och åt mellis och hade suttit och pratat med fröken Åsa om hur han kände det.
Simons avd. är fortfarande stängd så han var på ugglan igår och ska vara där denna vecka. Först var han lite skeptisk men sen kom Kerstin från avd. Mini och då blev det genast mycket bättre. Han hade inte kissat på sig på hela dan igår!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Häxan är tillbaka!

Min chef är en riktigt häxa och idag var hon tillbaka på jobbet..... fick skäll för att jag varit sjuk innan hon ens sagt hej. Hur kan man som chef säga att man ska säga till innan man blir sjuk.... ``öh, du jag tänkte vara sjuk några dagar nästa vecka, jasså det passar inte men kan jag ta det veckan efter då?´´  Jag var sjukskriven av läkaren vafan vill hon att jag ska göra? Hugga av mej fingret och gå och jobba som om det löser alla problem!  Sen fick jag skäll för att jag inte tvättat jobb-bilen i söndags, det är ju viktigare att tvätta bilen än att ta hand om dom gamla?!?!? Sen tyckte hon att jag kunde lägga in alla vikariernas telefonnr. i alla 4 jobbmobiler bara för att jag ``kan ju det där´´.... kan inte alla vikarier lägga in sitt eget nr istället? Detta skulle jag göra efter avslutad arbetstid....

Skjut mej gärna i huvudet någon för nu vill jag inte vara med längre, jag är trött på att bita mej i tungan för att inte säga något dumt! 9 arbetspass kvar sen är jag fri!!!!

Camilla , jag behöver lite hjälp med pluggandet av dej! Snälla! Hur gör man när man ska komplitera en uppgift?  

Mia, jo jag vet men just nu är det en lite hopplös period och inget känns så himla kul... men det går väl över.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

fort. jag vill inte...

Jag vill inte jobba... för att det är ett skitjobb där ingen uppskattar en!


Jag vill inte vara hemma själv med barnen...för att dom är hemska just nu!

Jag vill inte börja skolan igen .... för att jag inte hinner med allt jag ska innan dess!

Jag vill dra täcket över huvudet och försvinna ett tag! Få sova länge. 

Jag håller på och storstädar köket, inte för att jag vill men man måste väl. 

Måste gå till jobbet imorgon och jag får ont i magen av att bara tänka på det. Tre städningar och två ,kanske tre, duschar är det ett sätt att vissa uppskattning???

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag vill inte...

Jag vill inte jobba!


Jag vill inte vara hemma själv med barnen!

Jag vill inte börjar skolan!

Jag vill inte......jag vill inte!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()