Nu är det gjort.

Var iväg nu så att pojkarna fick spruta nr 2. Vet att många hoppat över spruta nr2 men jag tycker det känns bästa att de får ta den. Ingen vet hur dåliga dom hade kunnat bli om dom åkt på influensa A. Med tanke på att Simon blir väldigt sjuk av bara vanlig halsfluss så varför chansa? Han hade båda astma och falsk krupp och influensa A sätter sig just på andningen.  Jag har väldigt svårt att tro att svenska samhället skulle gå ut och rekommendera folk att ta ett vaccin som dom trodde var farligt och vi borde fått höra mer om folk som hade blivit dåliga/dött vid detta laget om det nu hade hänt. Sen är jag fullt medveten om att man får feber och blir  lite "sjuk" av vaccinet, jag låg själv i 3dagar med upp emot 40graders feber, men tänk då på hur sjuk man hade blivit av influensan......

Vill bara påpeka att jag inte anser de som inte tagit vaccinet vara
dåliga människor eller liknade. Alla gör som dom vill, eller hur?
Jag valde att vaccinera mej och mina barn för att jag tror att influensa A är värre än vaccinet!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Planritningen

ÄNTLIGEN! Här ska vi bo!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ska till Torshälla idag! :)

Idag ska vi först åka till Pagoden och säga upp lägenheten! ÄNTLIGEN! Sen bär det iväg till Torshälla för att skriv på för den nya lägenheten. Ska även försöka få tag på han som bor där nu och se om vi får komma och titta en gång till och även se på förrådet, vilket vi missade förra gången. Ska även höra med Tfast om de har en planritning på lägenheten vi kan få. Måste förbi skola en sväng innan vi åker dit och hämta ett papper så att jag får lite rabatt på lägenheten.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

VI SKA FLYTTA!


JIPPI! Den 1/5 flyttar vi till Torshälla igen!



I den andra änden av detta hus ska vi bo! 3våningen med hiss. Portkod.
Tfast har varit uppe i lägenheten idag och bestämt att köket och ev. hallen ska
saneras innan vi flyttar in. Vi måste tyvärr betala 59kr/månaden för diskmaskinen men det får vara.
Dusch kabinen fick vi lyfta ut själva.
Detta känns så rätt! Är så glad nu!

KYSS ER I ARSLET PAGODEN!
Han på Tfast beklagade när jag talade om vår nuvarande hyresvärd.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ni är allt bra nyfikna!


Hinner knappt skriva klart innan sms:en ramlar in! Alla vill veta allt om denna lägenhet. Men ni får allt vänta lite.....Vi kommer att tala om sen när det är dags , när vi bestämt oss.

Nu ska vi klä oss och fara till IKEA och handla lite.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

JAG VILL HA TUR!


Ja, det just vad jag vill. Det är ju ingen hemlighet att vi vill flytta och nu står vi först i kön till en lägenhet på 4rok på 103.5kvm! En stor och fin lägenhet som skulle passa oss bra. Men problemet är att dom rökt inne, dom har en diskmaskin som de betalar 59kr/mån för som inte vi vill ha, och en dusch kabin som vi vill ta bort. Så nu sitter vi här som på nålar och väntar på att hyresvärden ska ringa upp. Hoppas han ringer idag. Han vill ha vårat svar senast på måndag och jag sa att han får vårat svar när vi fått svar på våra frågor.  Så nu väntar vi......vi börjar bli bra på att vänta.
Jag skulle behöva plugga nu men jag är liksom för glad för det! :) Tänk om vi äntligen efter 368dagar i bostadskö får säga "kyss dej i arslet" till Pagoden....tänk om! Om vi säger upp denna lägenhet innan fredag nästa vecka slipper vi dubbla hyror oxå. Är det så att vi äntligen har fått lite tur?!?!

JAG HOPPAS HAN RINGER SNART! :)


Slänger in en bild på Teodore och hoppas på att han är en riktigt turkatt! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tenta idag



Idag ska jag skriva tenta på eftermiddagen. Tenta i läs- och skrivinlärning. Börjar faktiskt bli lite nervös, men tror nog att detta ska gå bra.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjuvlyssnat på bussen

Nu är jag lite upprörd! Satt på bussen och tjuvlyssnade på två kvinnors samtal och allt jag vill vara att ställa mej upp och skrika åt dom!

Dom satt och beklaga sig över hur dåligt alla som jobba inom hemvården var. Alla som jobbade inom hemvården stal pengar från de gamla så snart var det bättre att lägga fram ett kuvert med pengarna i och skriva "till hemtjänsten". Alla som jobbade inom hemvården slarvade med typ alla sina arbetsuppgifter. För att inte tala om detta med städningen! Skulle verkligen hemvårds personlen vilja leva i ett "skithål" själva?!?!
Allt detta kändes som gamla myter , så här är det inte i verkligheten!
För det första så har jag aldrig varit med om att någon som jag arbetat med tagit pengar från någon och jag skulle aldrig komma på tanken att själv ta pengar från någon. Däremot fick jag ofta höra att den där 5kr som blev över när jag handlat kunde jag behålla, ofta fick man stå väldigt länge och förklara att jag inte fick ta emot pengar och att ett tack räcker långt. Jag såg alltid till att få kvitto på sakerna jag köpt till någon, även om det vara vara ett frimärke för 5.50kr så bad jag om kvitto med förklaringen att jag handlade åt någon annan. Vi förde ofta diskussion med de gamla och deras anhöriga om att vi ville ha typ ICA-kort istället för att handla med kontanter. Men det gick inte hem så ofta.
Ang detta med att slarva med sina arbetsuppgift hoppas jag att ingen har upplevt att jag har gjort det. Visst har även jag GLÖMT något någon gång men det har inte varit med vilja och jag har alltid bett om ursäkt för det efteråt. Det måste ända vara skillnad att på att slarva och att glömma, eller?
Det finns en bestämmelse som säger att om den gamle bor ensam så ska man bara städa kök, vardagsrum, toa och sovrum. Vi städade alltid i hallen oxå men jag inte hundra på att den igår i bestämmelsen. Även om sen personen bor i 4:a så får vi inte städa mer än så, det man kan göra då är att byta ut rum. "idag vill jag inte ha städat i sovrummet men gärna arbetsrummet" . Tvätta fönster ingår inte i våra arbetsuppgifter. Sen måste man självklart prioritera har det gått dåligt tidigare på dagen och man ligger långt efter schemat då är det helt enkelt så att vi måste hoppa över städningen för att hinna ge någon medicin eller insulin i tid.

Jag slet som ett djur när jag jobba inom hemvården, och jag vet att jag var väldigt uppskattad hos vårdtagarna/de gamla! Jag offrade min rygg för mitt arbete! Jag är 26år och har redan en ut sliten rygg, är det då fel att hoppas på lite uppskattning för att det slit man lagt ner? Även om jag är klar med hemvården nu så slår mitt hjärta alltid för de gamla goa tanter och farbröder jag mött under mina 10år inom detta underskattade arbete.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Imorgon är det skola!

Ja, imorgon ska jag till skolan igen! Måste ta reda på när vi börjar och i vilken sal vi ska vara i.  Allt segar dock när jag går in på mdh.se. Får höra med Camilla istället.


Idag har det inte blivit mycket gjort. Vi var och handlade imorse, var rätt skönt för vi var nästan själva på Willys då. Sen har vi hunnit städa av lite här hemma och det behövdes verkligen.

Det var en tjej som skulle köpa Brio-vagnen och hon ville att jag skulle hålla vagnen åt henne till imorgon. Hon fick veta redan i annonsen att det var en spricka i gummi på handtaget som går lätt att limma. Nu har hon slutat att höra av sig! Har en annan som bjuder 900kr men jag har skrivit 1300kr och vill inte släppa den för under 1000kr. Hör inte den första av sig innan imorgon bitti ska jag skicka mail till nr2 och säga att hon får den för 1100kr om hon hämtar den samma kväll. Vill bli av med vagnen nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista måndagen detta jullov!

Ja, nu är den här! Sista måndagen detta jullov, på sätt och vis har jag längtat efter den, nu tycker jag att det är dags att börja skolan igen! Få träffa alla kompisar, nya som gamla!


Idag är Simon ledig från dagis men Anton är iväg på f-klassen. Dom hade tydligen så kallt i sitt hus så dom är uppe i stora skolan idag.

Robert ska försöka få låna jobb-bilen på eftermiddagen så en av oss kan åka och handla för nu börjar det bli tomt här hemma.

Just nu kokar vi saft och jag ska ta och plugga lite....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett test inlägg

Ska testa lite hur texten blir.....


Ska testa hur texten blir....

Ska testa hur texten blir....

Skra testa hur texten blir....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bio + trasig bil

Igår var vi på bio hela familjen och såg Alvin och gänget 2. Först var vi på McDolnads och käka lite. Sen bar det iväg på bio. Pojkarna gick och kissade innan och sen mitt i filmen skulle Anton gå igen....tur att han och Robert inte vad dom ända som sprang fram och tillbaka... Anton tyckte filmen var bra. Simon satt och höll för öronen till en början sen tog han på sig mössan istället....konstigt unge! Simon tyckte det var lite kul att en av Alvins kompisar hette just Simon. När det var 30min kvar så kom han och satt i mitt knä...han tyckte nog att filmen var lite för lång.


Sen skulle vi hem igen. Oljelampan + en annan varningslampa hade tänts och släckts några gånger på väg in till stan och bilen var "gas-svag". Bilen stod i parkeringsgaraget medans vi var på bion. Det rök väldigt mycket när vi skulle hem! Vi rökte ur alkisarna ur parkeringsgaraget! Vi kom till parkeringen vid myntverket innan vi gav upp. Det luktade apa minst sagt om bilen. Så i 30min i -15grader stod vi och vänta på hjälp. Fick ur ungarna ur bilen efter en stund och vi stod på parkeringen och gjorde gympa, allt för att hålla värmen.
Nu har Camilla och hennes bröder varit här och kollat på bilen och troligen är det turbon som gått sönder....Kul *not*
Så nu är vi utan bil igen! Tur att det finns pengar på bilkontot så vi har råd att laga den, får veta imorgon om en bekant kan skaffa fram en till ett bra pris. Camillas bror kan sätt dit den för 2500kr sen om inte Robert gör det själv.
Så imorgon skulle vi vilja låna en bil för att ta oss till affärn....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plugga

Idag ska jag plugga till tentan om en vecka.  Just nu läser jag och ser på tv, eller ser på tv och försöker läsa.


Simon fick ont i sin andra höft i tisdag kväll. Han börja säga "Aj,Oj..." när han skulle plocka undan på sitt rum och tog sig på fel höft. Robert och jag skämta om att ska han fejka bara för att slippa plocka upp så kan han väl åtminstone ta rätt höft.... Det fick vi ångra sen och det dåliga samvetet kom som ett brev på posten. Stackars Simon så ont han hade sen på natten! Han står på alla fyra och sover när det gör ont för då kommer höften i ett läge som inte gör så ont men när han somnar så så rasar kroppen ihop efter ett tag och då gör det skitont rent ut sagt. Sen fick jag bär runt honom hela onsdagen för denna gången kunde han inte gå alls. Så nu har jag ont i ryggen men vad gör man inte för sina barn?!?!
Sen sova han hela natten till torsdagen och jag gick upp 7:55 för att ringa VC men då mötes jag av en springande pojke i hallen! Vissa rörelser gör fortfarande lite ont men han går utan större problem , det är bara när han blir trött som han haltar lite. Så nu får han äta Ipren till på tisdag. Hoppas verkligen att det är över sen. Kommer detta tillbaka en gång till så kommer jag kräver att läkarna kollar hur hans höfter ser ut med UL.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Brrr....

-19.7grader.... Tror vi tar bilen till dagis idag. Förhoppningsvis är den inte så isig än eftersom Robert hade den inatt.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.593074
Är det någon som är förvånad över att detta handlar om Pagoden?!?! Jag vet minst 2st familjer som bor hos Pagoden och just nu har 11grader inne. Idag vill jag inte ens tänka på hur "varmt" de har inne.  Så typiskt Pagoden att säga att detta är ett problem som hyresgäster i andra länder sköter själva. Allt för att lägga skulden på hyresgästerna. Nu bor vi i Sverige och i Sverige är det hyresvärden som har ansvaret om det inte passa Pagoden får det väl flytta sin verksamhet utomlands, jag skulle i alla fall inte bli lessen......
När vi ändå tala om Pagoden kan vi säga att vårt förråd fortfarande står orört..... och vi har så varmt inne att vi fått stänga av flera element....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag igen

Äntligen är den här, en helt vanlig måndag!
Pojkarna håller på att klä sig för att gå till dagis/fritids. Ska bli skönt att komma tillbaka tror jag att båda tycker.
Jag ska sova lite när jag kommer hem igen , sen ska Robert och jag handla lite och på eftermiddagen får vi besök av Camilla och Ronja! :)
Imorgon är det dagis/fritids igen och då ska jag plugga inför tentan den 15/1. Denna gången ska jag klara tentan har jag bestämt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tog lite julledigt

Vi kom hem från Buskhyttan kl 21 igår kväll. Så skönt att sova i sin egna säng igen.


Jag har lagt upp en massa bilder på BDB och på Facebook, så ni får gå in där och kolla nu.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()