Tenta

det känns som om tentan gick bra. Vill inte hoppas för mycket men jag tycker att jag fick till det bra och fick sagt det jag ville ha fram. Nu får vi vänta i 15 arbetsdagar , till den 19/11 för att få reda på hur det gick.

Temat var trädgård och det kändes bra, det var ett tema som passa mej. Jag prata om kompost, att odla grönsaker, blommor och potatis, även fri lek i trädgården hade jag som aktevitet och att göra hinderbanna och koja.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Konsten att välja mat...

Eftersom det är Simons dag idag så får han välja vad vi ska äta ikväll. Tro det eller ej så ska vi dagen till ära äta mannagrynsgröt! Det var det bästa pojken kunde komma på...

Robert pratar om att vi ska äta något annat sen när pojkarna sover, tror inte han tycker så mycket om gröt.
Simon hävdar bestämt att han fyller 30år idag... vad gör väl en nolla hit eller dit?!?
Nu har jag fått min extra platta till mina bärbara dator så att jag ska kunna ha den i knät utan att brinna upp och datorn ska förhoppningsvis må lite bättre oxå. Det som är lite ovant är att det är ben i bakkant på plattan så nu lutar datorn mot mej så som man kan göra med vissa tangentbord typ.
Imorgon är det tentadag! Vi får sitta mellan 8:10-13:30 om vi vill. Tror inte jag kommer sitta hela tiden men ett tag blir det nog. Bara hoppas att man blir godkänt på första försöket nu.
(jag vet att det inte blir mellanrum mellan styckena när jag skriver. Det ser jätte bra ut tills jag trycker på publicera.)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Simon 3år idag!

Simon tyckte det var lite konstigt att få paket till frukosten.
Vi hade sagt att han skulle ligga kvar i sängen så skulle han få frukost
på sängen men det hade han glömt...
Men sen skulle paket öppnas. Han tog det väldigt lugnt. Tog en liten bit papper i taget.
Det tog som sagt lite tid innan han fick upp pappret.
Ett litet leende spred sig i hans ansikte när han såg kartongen.
Kollar in kartongen.
Titta det var ju Rorri!
``Bygg och kör Rorri!´´
Kan själv!
Tungan rätt i munnen!
11:40 28/10 2006 kom världens bästa Simon till världen!
Mamma och pappa älskar dej!
(Fler bilder kommer upp under dagen på BDB)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plugga + konstiga grejer

Nu har jag läst 4 böcker + LPFÖ94. Jag har bara 4 böcker kvar att läsa.... och idag har jag inte alls lust att läsa. Det känns liksom som om det är för mycket. Hur kommer jag vidare nu? På torsdag är det tenta! Frågan är ju hur mycket man måste ta från varje bok, räcker det med en rad?

Visst borde man vara värd en stor påse godis nu när man sitter och läser?
Varför ska jag alltid spara allt till sista minuten???
Det händer konstiga grejer här hemma. Två saker:
1. Dom var och markera ut något mitt på vår gräsmatta igår! Tänker dom gräva upp den? Vad är det som går där? Får dom gräva upp den hur dom vill? Tillhör gräsmattan Pagoden eller tillhör den lägenheten (är den då våran när vi betalar hyra?) ?
Efter tag kom den mystiska gubben tillbaka så jag var snabbt ut och fråga vad han gjorde på vår gräsmatta. Han skulle markera ut var kablarna till kabel-tv:n gick. Han visst inte om det var den som gick i vår gräsmatta för den kabeln gick åt fel hål. Men kanske måste dom gräva upp typ hela gräsmattan. Kan vi vägra tro?  Vi har ju nyss fullt upp, jämnat ut och sått nytt gräs!
2. Vi var i köket och lagade mat alla fyra igår och sen skulle jag kolla en sak på datorn, då hade den gått ner i vänteläge vilket den är inställd på att inte göra när den går på el. Inte heller den bärbara hårddiska ville vara med. Kollade i ungarnas rum och där fanns inte heller någon stöm, men Antons radio gick och det sitter i uttaget som är på väggen mot vardagsrummet. Så uttaget i vardagsrummet och alla uttag + taklamporna i ungarnas rum går på samma säkring förutom ett uttag i Antons rum som går på samma säkring som vardagsrummet i övrigt... varför gick säkringen nu? Båda taklamporna i pojkarnas rum gick sönder! Glödlampan i Antons lampa har gått sönder ganska ofta på sista tiden så vi ska börja med att byta lampa i hans rum. Så på eftermiddagen idag ska det köpas lampa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tredje natten

och idag kom första olyckan. Inte så mycket att göra något åt. Ikväll tar vi nya tag.

Anton verkar ha kommit på hur man gör i alla fall, är så kul att se hur han växer för varje morgon när han vaknar torr.

Nu måste jag återgå till pluggandet. Men det går inge bra längre, nu har jag inte haft tid att plugga på några dagar och då kör man helt fast. Kommer inte hinna läsa igenom alla och då ger man liksom upp utan att ens försöka...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tvätta golven och hänga gardiner

Ja, det är vad Simon och jag håller på med, men det går sådär. Han har hällt ut vattnet två gånger nu så det blir välstädat.

Sen rev vi ner gardinerna i vardagsrummet eftersom dom behöver en tvätt sen ska vi hänga upp samma gardin igen är tanken plus ett par lång-gardiner.

Nu står maten på spisen. Simon har även ett finger med i maten, det skulle vara 1/2dl vatten och nu blev det 2dl....sen hann jag stoppa honom innan det blev 3 oxå.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Andra natten!

Även andra natten har varit torr! Tog upp pojkarna vid 22 och sen kom dom båda två upp någon gång mellan 6:00-6:30. Simon kissade inte innan han la sig och han kissade inte vid 22 heller så jag trodde det skulle bli blött i hans säng inatt men det blev det inte.


Nu håller jag på och lägger om alla bilder från 2003 och fram tills idag, det kommer ta tid!
Idag är Simons dagis stängt och han är hemma med mej, ska försöka få honom att leka lite sen så jag får plugga lite. Camilla är stressad och hon har två böcker kvar att läsa .... jag har läst två! Men jag ska sätta mej imorgon när jag själv och ta ut det viktigast i alla böckerna.'

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stora pojkar!

Igår kväll ville inte Simon ha blöja på sig när han skulle sova, så vi kom fram till att vi testar och ser hur det går då. Då kom Anton på att inte han heller ville ha blöja. Så båda pojkarna gick och la sig utan blöjan, kl 22:15 tog vi upp dom och båda pojkarna gick på toa och kissade, tror inte ens Simon var medveten om att han satt på toa. Sen sov pojkarna hela natten. Anton kom upp vid 6:20 och kissade, självmant. Sen gick han och la sig igen. Kl 6:50 kom Simon upp, även han självmant, och kissade sen sov han en stund till. Sängarna var torra när vi gick upp imorse! Typiskt att dom kom på att dom skulle sluta med blöja igår, när jag just köpt 2 (!!) packet blöjor! ;) Nej då, det gör inget alls, blöjorna går alltid att sälja vidare...


Igår var vi ute hos gammelfarmor och kollade på hästarna.
(Mobilbild)
Sen har vi fått upp den nya tavlan vi köpte igår förmiddag, så nu ser det verkligen vuxet ut i vardagsrummet.
Sen hittade jag lite bilder i kameran som jag hade glömt bort.
Pojkarna ritar på pappas stora papper.
Simon klipper.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plugga

Idag är jag ledig. Jag ska plugga pedagogik idag har jag tänkt, ska börja efter kl 10 när jag lyssnat klart på radion.


När jag hämtar barnen kl 16 idag ska vi åka en sväng till Ö&B och köpa en tavla om det finns några kvar.
Vi avslutar med en lite rolig bild...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

``det är kärlek ,det!´´

Nu ikväll har Robert och jag legat hand i hand på sängen och läst varsin skolbok! Så mysigt hade vi det. För att få det ännu mysigare delade vi på en påse godis. Vi blev klara nästan samtidigt oxå. Nu ska jag se på tv en stund innan jag ska lägga mej i sängen och läsa ur min ``läs-bok´´ alltså den boken som inte har något med skolan att göra. Brukar vara skönt att läsa något annat innan man ska sova.


Fick mer info om tentan idag och jag känner nog att jag har ganska bra koll på läget. Det jag måste titta lite mer på är olika begrepp framför allt inom utvecklingspedagogiken t.ex. metakognetiv dialog. Men annars känns det bra. Jag har tid på mej att gå igenom begrepp och man får ha små lappar och/eller anteckningar i böckerna så det löser sig nog. Man skulle ha fått med och fått rätt på 3delar/ämnen av 5 för att få godkänt men nu satsar vi hög och tar alla 5 eller hur Camilla och Suss?!?! Detta fixa vi tjejer!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tomt och tyst

Nu blev det så tomt och tyst hemma! Alla andra är iväg utom jag... Jag brukar tycka om dessa stunder men nu känner jag mej bara stressad...

Idag ska jag till skolan på veteran grupp och sen är det genomgång av tentan. Får se om jag är mer nervös efter det sen.
Nu ska jag gå och lägga på ett lager smink så man ser ut som människa idag med, förstår inte att jag blivit så blek...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blev ingen skola för mej

20min innan jag skulle åka iväg på cykeln ringde de från Antons skola. Det tog inte många sekunder innan jag fatta att något hade hänt för fröken lät så konstigt.

-Det har hänt en olycka med Anton....
-Ja?
-Han har slagit i bakhuvudet och det blöder jätte mycket...
-Jag kommer på en gång!
Någonstans i ``bakhuvudet´´ vet jag att det alltid blöder massor när man slår håll på bakhuvudet. Men det är svårt att vara USKA samtidigt som man är mamma...Mammarollen tar över och kunskapen blir som bortblåst.
När vi kom fram (Robert var oxå med) så satt Anton på bänken och fröken höll på att torka blod. Fröken berätta att Anton kröp in under soffan och la sig när han slagit sig. Han hade på ett eller annat sätt ramlat ur soffan. Finns lite olika versionen om vad som hänt men det är en olycka och inget annat.
Eftersom skolsyster inte är där på skolan på tisdag utan är på Mesta skola då ringde fröken och hörde om vi skulle åka dit men hon hänvisa oss till VC eftersom hon inte hade några saker där.
Åkte direkt till VC, inte tänker jag åka hem och sätt mej och vänta i 2timmar på att dom ska ringa upp, och det gick faktiskt att göra så. Vi sa till när vi kom att vi inte bokat tid och att skolsyster skickat oss. Fick en stor röd lapp där det stod att vi skulle sitta i väntrummet och vänta på syster och att det kunde ta tid.
Fick vänta 30-40min innan syster Malin kom och hämtade oss. Hon var verkligen duktigt på att ta hand om barn! Syster Malin berättade att det var vanligt att barn gömde sig när dom slagit sig, de blir stressade och chockade. Syster Malin gjorde rent såret och håret och sa att man inte behövde göra något alls åt såret, varken limma eller sy. Man kunde lägga ett tryckförband men det ville inte Anton så det fick vara.
Anton fick 3 (!!) st klistermärken och ska ta det lugnt idag. Just nu kollar han på tv.
Om han blir stel , får mer ont i huvudet eller blir svår att väcka så ska vi kontakta sjukvården igen. Han fick sova om han ville för det var vanligt att man blev trött efter en stress-reaktion.
Anton ville se hur han såg ut i huvudet och det bästa sätt var att ta en bild...
Imorgon ska han gå till skolan igen, då är det ute dag men han får ta det lite lugn även om det inte är någon fara då.
Nu ska jag passa på att spela lite Sims3 och läsa lite i mina böcker nu när jag är hemma...
Just nu håller vi på och testar ett ``husmors tips ´´ ur en av Gittans böcker. Antons tröja är full av blod så den ligger i kallt vatten och en (eller flera) nävar salt...får se om det går bort , inte för att tröjan är viktigt så är det kul att se om det fungerar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bli av med saker

Varför känner man sig alltid så duktig när man gjort sig av med saker? Igår åkte vår gamla säng och en massa kartonger till tippen och idag åkte lite gamla leksaker och porslin till pingstkyrkan. Det känns redan som om förrådet har växt till dubbel storlek och vi känner det som om vi gjort dagens gärning... varför är det så? Jag menar vi har ju inte alls gjort mycket.

Idag ska jag till skolan, börjar dock inte förens 10:15 och slutar 15:00. Skulle vara något med arbetslag idag. Alltså ett arbetslag ska komma och tala om hur dom jobbar. Känns så där halv intressant, men kan säkert vara lärorikt inför tema-arbete. Imorrn är det det veteran grupp, lärare i alla åldrar ska komma och prata om hur läraryrket har förändrats igenom tiden. Sen på torsdag var det något om hur man söker på Internet men den dagen hoppar jag nog över, ska nog sitta hemma och läsa då istället. Vi kommer ju få ha böckerna med på tentan men man behöver ju läsa igen dom tills dess och det har Tessan slarvat med...Dumt! Jag känner mej inte alls så nervös inför tentan den 29/10. Vi ska göra en planering över ett givet tema och där ska vi få in ämnena matte, språk, naturkunskap, pedagogik och teknik. Kan väl inte vara så jävla svårt?!?! Jag är mer nervös för läs- och skrivinlärnings tentan i januari som jag ska skriva om för tredje gången... men jag ska plugga över jul det lovar jag. Ska sitta i Buskhyttan och plugga och dricka vin med svärmor hela jul och nyår... eller plugga först och sen dricka vin blir nog bäst. Eller så går det jätte bra att plugga och dricka vin, kanske är vinet som saknats när jag pluggat till denna tenta tidigare...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Traktorer & pizza

Ja, det har vi kollat på idag. Var på Munktell Museum och skulle gå ett varv med farmor och farfar. Det visade sig dock att det var utställning om släktforskning där samtidigt så det var lite svårt att komma fram till traktorerna så pojkarna fick inte provsitta alla men dom verka rätt nöjda i alla fall och farfar och farmor vill gärna gå dit en gå till så vi gör ett nytt försök senare.


Nu har vi kommit fram till att vi inte ska köpa sänglampor och fästa dom i sängramen. Får bli någon annan sort helt enkelt.
Robert och jag köpte pizza ikväll när barnen sov, dom fick välja mat och ville ha makaroner och köttbullar. Jag tog en kebabpizza med sallad på, det visade sig att man fick en grukskiva och en tomatskiva och en hel massa isbergssallad. Snålt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Cyklist

Nu cyklar jag runt på denna skönhet! Så lätt trampad och så ergonomisk. Nu kan jag sitta och cykla och se åt vilket håll jag kör eftersom jag inte behöver ligga ner bara för att nå fram till styret. För att inte tala om den mjuka ``sadelmuff´´ som är så varm och skön.
Men det är otroligt tråkigt att folk inte har respekt för cyklister. Två saker hände på vägen hem idag som jag blir lite förvånad över. Först skulle jag cykla om ett par som cykla i bredd och när jag är uppe snett bakom mannen så vinglar han till och kör mot mej som då är uppe jämsides med honom. Jag klingar på ringklockan och då skriker gubben :``se dej för!´´ öhh.... har jag missat något nu? Är det okej att cykla i bredd och borde man i så fall verkligen ta upp hela vägen, borde man inte cykla på sidan av vägen??? För inte ska väl jag behöva ligga bakom och cykla i snigelfart bara för att dom vill cykla i bredd.
Grej nr2. En bit bort går tre män i bredd mitt på vägen, åter igen klingar jag på ringklockan och alla tre vänder på huvudet och tittar men dom flyttar inte på sig!!! Nej, dom går kvar där mitt i vägen och jag kommer inte förbi! Hade dom gjort samma sak om jag kommit i en bil?  Knäppa människor!
Något annat som oxå är skit knäppt i mina ögon är detta:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5960431.ab
Varför kan man inte vissa respekt för den döde/mördade och dennes familj? Är pengar viktigt i detta läge? Vad anser ni? Ska man verkligen säga bilen där en person legat i innan och efter att hon blivit dödad?
I min öron är detta hemskt, som ett andra slag i ansiktet! Bilen ska i mina ögon skrotas på en gång!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

18 min

det var så länge jag orka hänga med i träningen på Wii fit. Sista övningen var tuff, man skulle lägga sig ner på golvet och sen snabbt upp igen med bara en hand! Den andra hand skulle man ha upp sträckt mot taket hela tiden.

Jag klara i alla fall 18 min och det får väl anses som bra med tanke på att jag inte kört Wii fit på 46 dagar nu. Plus att det har blivit några kilo till ( +2.1) på dessa 46 dagar oxå. Men nu ska dom bort.
Funderar på att åka och köpa cykel imorrn, min man säger att jag har råd och det skulle vara så kul med en ny cykel som fungerar lite bättre än den gamla rishögen jag åker runt på.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Trött idag

Jag är så jävla trött numera! Först hel dagar i skolan som för att göra allt ännu jäkligare så är vi ofta i västerås. Igår lämna jag hemmet kl 6:50 och kom hem 17:15.... Tur att barnen inte behövde gå så längre på dagis.


Idag är jag ledig! Jag ska skriva klart min reflektions text på 1800ord och sen läsa en bok om naturkunskap på 140sidor...
Det verkar som om det står still med lägenheter just nu, kommer inte alls ut lika många nu som det gjorde för en månad sen. Men vi ger inte upp, vi letar än!
Ska dra igång en tvättmaskin nu och sen göra lite skolarbete.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder på sängen


Äntligen har vi fått ett mer vuxet sovrum!
Nu är det bara detta med lamporna och gardiner kvar.
Skulle ni sätta upp lampor på sängramen? Vi funderar på det men då kan man ju inte ångra sig sen för då är det håll i ramen...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Smyger igång denna blogg igen

Som ni märkt så har jag börjat blogga lite igen. Det kommer inte bli något regelbundet men ibland ska jag nog få två minuter över att blogga på.


Jag tappade rösten i torsdag och kunde inte prata alls... Men idag är det bättre! Låter nästan normalt fast jag har någon konstig bas röst.
Detta med vikten är ett ständigt problem... man äter så jävla dåligt dom dagarna man är skolan. Måste ta tag i detta igen, matlåda för det bli framöver. Har aldrig vägt såhär mycket någon gång tidigare, idag stanna vågen på 71.4kg. det hjälper ju inte att cykla till skolan om man ändå ska äta en massa skit.
Så fort jag är av med förkylningen så ska jag börja med Wii fit igen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya bilder

snart kommer det upp nya bilder på BDB.


Här är ett smakprov:

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya sängen är här! :)

Det är lite svårt att se men det är en röd ring mitt på huvudgaveln, det är en repa där så vi kommer att få huvudgaveln utbytt.
Sängen är lägre än vad jag hade trott men man vänjer sig nog. Imorrn (om jag inte är sjuk) ska jag och Robert ut och köpa nya sängbord! Ska övertala min man att köpa nya sänglampor oxå.
Jag har tappat rösten helt idag! Jag låter som en lite mus om jag försöker prata, det är kul när vi ska ha muntlig redovisning imorgon... men jag har så snäll studiegrupp att dom sköter redovisningen själv och jag behöver bara stå där och le.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya kuddar

Nya kuddar till nya sängen. Nu väntar vi bara på att få hem sängen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()