Jävla skitdag idag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har klippt mej och fotat lite!

 

 Titta inte på det osmikade ansiktet och den konstiga minen, Robert försöker få mej skratta! Imorgon blir det slingor. Gillar inte riktigt att håret fram vid sidan av ansiktet är lite längre...men jag vänjer mej kanske. 190kr kosta det så jag kan ju klippa det nästa månad igen....

Idag har Isse fått vara ute...
  

  Gräset var lite väl högt kanske....

    Jag har fotat lite idag...

  Sumlutron och vinbär får vi i sommar...



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Matte-tentan!

JAG KLARA MATTE-TENTAN! 


Jag hade 16poäng och godkänt var 12...

Tänkte bara ni ville veta...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Han är hemma nu!

Älskling är hemma nu! Så härligt!


Mormor fick hämta Simon på dagis igen! Blir lite trött på dom. Han hade diarré och feber sa dom. Men han har ingen diarré, har inte haft någon på hela dan. Han är lite lös i magen eftersom han går på pencilin igen, men inte ens det har han haft idag. Visst han hade 37.9 men det är ingen fel på honom. Tar dom tempen på barnen bara för att få skicka hem någon? Jag menar hur kommer dom på att ta febern när han busar runt som vanligt??? Sen har dom mage att ta upp med min mamma om att dom tycker att han skulle ha varit hemma längre när han var sjuk, det har väl inte min mamma med att göra?!?! Jag är snart 26år och bestämmer själv över mina barn.
Det blir ett samtal med dom på tisdag....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Isse har varit modell

     


     


  

Nu är jag nästan klar med Exa3 oxå, har typ 4-5rader kvar bara men det har slagt tvärstop just nu.

Imorgon blir det en tidigt morgon, ska med tåget 7:52 och ska lämna barnen innan det... Jag som är så trött och förskyld idag. Har inte ont i halsen utan det bara näsan som rinner så jag tror inte jag åkt på samma som pojkarna för i så fall har bakterierna gått fel och satt sig i näsan istället.... tror inte det va?!?!

Saknar verkligen min man, varför ska han vara borta så länge??? Det går jätte bra med pojkarna, visst tycker vi väldigt olika ibland men det går över rätt snabbt. Inga större kriser än. Idag var de på dagis till kl 15 och imorgon till kl 17 men jag tror nog att jag hämtar tidigare....
Simon ramlar just från en liten stol och klämde lite av sitt finger, men det gick över det med...
Men jag saknar min man iallafall, jag saknar någon att prata med...någon att krama om! Var inte så tomt att gå och lägga sig igår ,det är jag ju van med. Men det var jätte tomt att vakna imorse och se att hans säng fortfarande var tom, det är jag inte van med! 

P.s Bättre blid på fönstrer från igår. Nu har jag fått hjälp av underbara Monika!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Städa och städa lite till

Oj, va jag städat idag. Har gjort fint i vårat sovrum och tvättat fönstren och hängt upp nya gardiner. Hann även städa vuxen-toan, hallen, köket och varddagsrummet. Så nu har vi det fint här hemma.

Titta så fint det blev:
'
Förstår inte varför kamran inte anpassar sig till fönstret, denna bild är tagen med blixt och lampan i taket tänd...

Imorgon ska ungarna till dagis så då ska det skrivas på EXA3, på onsdag ska den in. Hoppas ha den klar så att jag kan lämna den på tisdag och slippa åka in til skolan innan kl 7:59 på onsdag.

Kl 05:30 imorse åkte Robert och kommer hem på fredag kväll... tomt utan honom! 

Nej, nu ska jag lägga barnen sen ska jag dricka te...och ta det lugnt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska ni får höra!

Simon gick till dagis idag eftersom han varit feberfri sen i lördags och sjukvårdsupp. sagt att prickarna han har inte var något farligt och att det bara var virusprickar.

Efter lunch ringer dagis och säger att Simon fått mer prickar och att en vikarie sagt att det var svinkoppor. Kollade på nätet innan jag gick och då skulle prickarna har ändrat på sig medans han var på dagis. Han hade prickar som inte syndes men känndes när man drog med handen över. 
Kommer hem och ringer sjukvårdsupp. igen. Och då tycker hon att vi ska kontakta VC för provtagning. Fick faktiskt en tid på VC 15:30. Fick träffa en mycket trevlig sköterska som såg till att det togs halsprover på pojkarna och det vissar sig att dom har SCHARLAKANSFEBER/HALSFLUSS!!! Vilket de på sjukvårdsupp. sa att det inte var i helgen när jag fråga om just scharlakansfeber....

Sorry alla på Simons dagis som blir sjuka nu eftersom det är så smittsamt men jag trodde att man kunde lite på sjukvårdsupplysningen!

Så nu går pojkarna på Kåvepenin i 10dagar.... Men dom ska kunna gå på dagis igen till på fredag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lekrum och sovrum

Pojkarna har oftast lekt i varddagsrummet, det ligger liksom emellan deras rum. Men nu hoppas vi på en ändring. Har nämligen gjort om så dom sover i samma rum och har Simons gammla rum som lekrum! Alla leksaker på ett ställe.



En tom vägg, har ställt alla möbler på ena sidan så att dom ska få så mycket öppen yta att vara på som möjligt.



Vet inte om skrivbordet ska vara kvar eller ej. Det är stort och tar mycket plats men samtidigt är det bra att ha om Anton vill komma undan lite och leka med sitt lego ifred....

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tenta och sjukt barn

Jag vet inte hur tentan gick... det hänger nog på håret om det blir godkänt eller ej. Men jag kände att jag pluggat på rätt saker iallafall fast allt inte hade fastnat.


Simon har just kommit hem från dagis med 38.8 i temp! Kul... Han hostar lite annars är det ingen fara med honom. Fast han är trött. Han hade legat på soffan på daigs med jackan och en filt på sig. Mormor hämtar honom på dagis eftersom jag lämnat hennes nr för han var så lessen när jag lämna för det var en vikarie som han inte kände så väl. 
Men va gör man nu? Vet inte hur många gånger han har varit sjuk nu under ett halvår..Ringa VC är väl ingen idé och framför allt inte såhär sent en fredag...finns inga tider. Vitaminer får han redan....
Får se om han vill ha lite mat om en stund.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glass,kiss, tenta och nästa sommar

Idag gick vi till Fröslunda och köpte glass. Simon kissa innan vi gick hemifrån och sen kissa han en gång i skogen. Härligt att det går så bra för killen att vara utan blöja, tycker vi har kommit långt på bara knappt en vecka! En olycka blev det idag,men han går även in på toa och sätter sig själv och kissar... Han kommer nog snart ha detta under kontroll.


Imorgon är det tenta i skolan igen, får se hur det går denna gången. Läser och läser men det vill inte fastna. Den nära utvecklingszonen och stödstruktur har jag koll på iallafall...och A-, B- och C- miljöerna börjar sitta dom oxå.

Efter tentat ska jag till farbror på polisen! Ska hämta Simons och mitt pass.

nu ska jag kolla på tv, sen ska jag ta lite te och macka och sen efter det blir det lite mer plugg. Tänk att det snart är slut på första terminen! Helt sjuk! Vart tog det här halvåret vägen?!?! Jag som inte trodde jag skulle klara första veckan ens!
Har som sagt tenta imorgon och sen EXA3 som ska in 3/6 och sen har jag ju EXA2 hänger kvar som jag måste göra.Sen är första terminen helt klar!

Funderar på att spara pengar och inte jobba alls nästa sommar eller bara jobba max 4veckor....Längtar efter att få vara ledig med familjen lite mer än en vecka här och en vecka där. Tror även det kommer bli viktigare och viktigare för Anton att få vara ledig och ha sommarlov nu när han börjar skolan. Tror inte pengar kommer vara ett problem...tror inte/hoppas inte att jag ska behöva göra slut på mina sparpengar denna sommar nu när jag ska få lön och barnbidrag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blåa hästar eller bara färgbild ?

Idag var Simons dagis stängt så vi tog oss en promenad till Tuna Park när vi lämnat Anton. Färden gick via Stenby gård och där kolla vi på hästar. Simon envisas med att hästen var blå! Jag anser dock att hästen var mörkbrun. Stod länge och försökt förklara men han gav sig inte. Så vill ni se världens första blåa häst ,gå till Stenby gård.

Simon var jätte duktigt! Kissade innan vi gick hemifrån och sen försökte vi en gång när vi kom fram men då blev det inget. Sen tog vi en sväng till på toa innan vi skulle gå hem och då kissa han, problemet var bara att  snoppen hängde utan för toan....fick byta kläder. Sen kissa han och bajsa på toa när vi kom hem! Dock har han kissat på sig en gång på eftermiddagen.... Men det går framåt!

Nu kollar pojkarna på MammaMuu och sen ska dom i säng. Jag pluggar lite då och då, har mina papper som jag läser igenom lite då och då...hoppas något fastnar iallafall.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

en kort blogg

Har ont i huvudet idag. Har tagit både alvedon och ipren men det ger sig inte...


Ni är lite dåliga på att kommentera, säg vad ni tycker vet jag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lycka är att köpa skor!

Blir ni lyckliga av att köpa skor? Eller tror ni det är många 5,5åringar som upplever lycka när dom köper skor?

I detta hem finns en kille som var helt överlycklig idag när han för första gången i sitt liv slapp dom tunga och klumpiga ortopediska skorna! Han har fått gå runt i skoaffären själv och valt ut sina första riktiga skor! Trodde han skulle ha svårt att välja men han hitta snabbt ett par han tyckte om. Så istället för att betala 800kr för två par skor gav vi 200kr för ett par. 
Dessa var han helt tvärsäker på att han skulle ha:
Tänk att ungen har stl 30 nu, jag har ingen anning vad som är normalt.  Det är ju alltid Sara som tagit hand om det där med stolekarna på skor åt barnen.
HAR HAN STORA FÖTTER?

Idag har även Simon fått något som jag tror han kommer tycka om och som vi alla vet att hans mamma tycker om. Ja,svärmor jag har gjort det igen! Jag har köpt ny vagn åt Simon. Den vi har börjar känns barnslig och pojken börjar bli förstor så vi slog till på en helt ny.  Men nu är det sista vagnen, vet att jag sa så om den förra oxå men detta är verkligen sista eftersom det inte finns mindre vagn sen. Min man skrattar bara och säger: gör som du vill bara du betalar din del av räkningarna! Han pratar om att köpa nya delar till datan........så nu är vi väll lika då.

Hade tänkt köpa en blå först men den såg så mörk ut i affärn så då skulle jag ha en olivgrön men den var slut så det blev en brun. Färgen heter Chocolate och det passar väl bra! Kom hem och packa ur vagnen ur bilen, lägg i bromsen och väder mej om och då åker vagnen iväg! Vissade sig att bromsen var trasig så jag åkte tillbaka och lämna tillbaka vagnen efter en timme och fick en ny.
Visst borde Simon bli lika glad som sin bror när jag hämtar honom på dagis idag?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag kväll

finns bara en sak att säga SKÅL!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vin och pratiken

Fick vara med i vinlotteriet på ``jobbet´´ idag. Tyvärr vann jag inget gott vin, dom hade rosévin denna gången. Men jag vann tröstpriset mörk choklad! Den var rätt god men inget man äter mängder av.


Men jag är inte lessen för att jag inte vann något vin , jag har ju hemma så jag unnar mej ett glas ikväll iallafall.

Nu är jag klar med praktiken och har nu förtjänat mina 3hp för praktiken!

Imorgon är det plugg som gäller på eftermiddagen, vet bara inte riktigt vad jag ska plugga...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lovade ju att vissa vad isse gjorde

med plantorna han fick. Såhär ser dom ut nu:


    Även om rosen fortfarande lever så är det inte mycket kvar av den. Den ger inte mycket skydd och skugga just nu...

 Omrbunken har det ätits friskt av och ``någon´´ har gjort en väg mitt över den...!

 Här har vi trädgårdsmästaren! Isse hälsar att Salvian klara sig bra bara för att den smakar  BLÄ!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jävla skit dagis!

Nu kl 12 ringer dom från Antons dagis och säger att jag skulle hämtat honom kl 11. 

-Nej, det var förra måndagen, säger jag. 
- Men det står här på schemat att han ska gå hem kl 11 och nu finns ingen mat till honom.
-Men det är väl inte mitt fel eller mitt problem? Varför skulle jag skriva honom till kl 11 när jag har provtid til 11:30?, säger jag.

Då blir kärringen som jag inte har en anning om vem det är sur och börjar fråga vad jag gör hemma.
-Men vi fick gå när vi var klara med provet och nu pluggar jag inför nästa prov...varför måste jag försvara mej?
-Man får inte ha barnen på dagis när man är hemma!
-Men jag pluggar ju! svara jag.

Det hela slutar med att hon ger upp. Sen tar det max 10-15min sen ringer rektorn upp.
-Vadför är du hemma nu? börjar hon med att fråga.
-För att jag blev klar med provet tidigt och nu pluggar jag.
-Om du ska ha barnet på heltid vill vi ha ett intyg på att du är inskriven 100%på högskolan.
-varför? Ni har vetat att jag pluggar sen januari...
-Det kostar pengar när du gör såhär!
-Vad är det jag gör?
-Skriver fel tider!
-Men jag har ju inte skrivit fel tid, jag har kollat med Simons dagis och där står det 15... Varför ringer ni hem, på hemtelefon om man inte får vara hemma?
-Hmmm.....

Så nu ska jag lämna in ett intyg på att jag pluggar snacka om att bli ner tryckt i skorna!!! Det intyget kan dom ses sig i stjärnorna efter! Jag betalar för full tid så då får han gå full tid.
Detta skulle aldrig hända på Simons dagis!

P.s tror provet gick bra. Kändes bra iallafall.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tenta imorgon

Har min första riktiga sals tenta imorgon och jag är nästa inte alls nervös.

Tentan är bara på 1,5hp så det är liten tenta.
Nu har jag samlat ihop hela 19hp! 


Snart är terminen slut och jag längtar redan efter att få slippa presen för en stund, bara vara. Sen kommer presen på jobbet oxå. Funderar på att spara ihop en hel hög pengar och INTE jobba nästa sommar alls. Ha långledigt med familjen istället...

Vi bestämde oss i torsdags för att dra till buskhyttan, sagt och gjort. Nu har vi laddat batterierna igen! Även om jag känner mej så trött och orkeslös just nu. Blir lätt yr i huvudet oxå. Blodtrycket är det inget fel på så jag ska ta och ringa till VC en dag när jag har lite tid över. Kom att tänka på att det är just denna känsla varje gång jag har haft väldigt lågt järnvärde....

Idag har jag bestämt mej för att inte äta godis mitt i veckan, nötter max 2 gånger i veckan och max 1 energidryck per dag. Nu hoppas jag att jag kan hålla detta oxå. Nästa steg är att bli av med all dricka/läsk. Men det är jag inte riktigt redo för än.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En liten söt sak...

Idag kom Igelkotten som var här förra våren tillbaka igen. Den snor den mat den kan hitta under isses bur och springer sen in i granen utanför hos oss.


Simon och jag var ut och titta... tog över 50kort på den. Antar att ni inte vill se alla....



Även om den är supersöt så är jag inte säker på att jag vill ha den kvar. Vet inte om den bär på något som kan vara skadligt för Isse. Vi får se vad vår uppfödare säger....
Annars får h*n hoppa ner i en kartong och flytta till Odlarskogen eftersom han annars verkar komma tillbaka.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

3åring och 6åring


Behövde lite tröst och några tips så jag slog upp Trotsboken, bara för att se att mina barn är normala... :)

3åringen:

*  ``Det uppstår småkonflikter mellan 2-3åringar och deras föräldrar var tredje minut och större konflikter 3-4gånger per timme´´.  
Dom småkonflikterna bryr jag mej inte så mycket om, vet inte ens om jag tycker dom infaller så ofta. Men dom stora när han kan ligga och skrika på golvet i en timme är mer slitsamma fast dom inträffar inte så ofta.

* ``2-3 åringen är oftast mycket hjälpsam och hjälper gärna till i köket eller med städningen.´´ 
Men 2-3åringen har lite svårt för att inse när han har dukat klart eller städningen är klar...han vill liksom mer hela tiden...

* ``Maktkamp vid matbordet är inte ovanligt vid denna ålder´´.  
Titta dom har skrivit om Simon! Äta på dagis går bra men inte hemma.


Jaha, vår 2.5åring verkar ganska normal. Nästan så man tycker att han trotsar lite när man läser om hur andra har det.

6åringen:

* ``Rättvisa är viktigt just nu´´. 
Jo tack, det har vi märkt. Men det är inte alltid det går att skapa den rättvisa han vill ha.

* ``Datorspel spelar en viktigt roll för 6åringar´´.
Öhhhh.... jo just det.....

* ``6åringar klara av att spelar sällskapsspel men de brukar vara dåliga förlorare´´.
Se även Anton nämns i denna bok. Det brukar inte gå att spela klart spelet för han är så arg att han ska förlora även om han leder just då..

* `` Lilla tonåren brukar man kalla 6årsåldern´´.
Ännu en perfrekt beskrivning.

Verkar som om mina barn är rätt normala iallafall, men dom kan vara rätt jobbigt oxå!

O.B.S Alla kommentarer är skrivna med glimten i ögat!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

jag vill inte!

Inte magsjuka igen! Va fan gör vi för fel? Simon bajsa 5 gånger mellan kl 17 och 18:45 och det var väldigt löst..... Men han verkar pigg och ganska glad. Robert tror att han ätit något med laktos i men jag vet inte. Vi får se under natten, ska höra med dagis imorgon bitti. Det går ingen magsjuka på dagis just nu iallafall.


Annars händer inte så mycket just nu... tittar på bilderna från hotellet och bara längtar. 
Imorgon eftermiddag får vi förhoppningsvis veta om vi får kolla på den andra lägenheten...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bilder på hotellet

Nu i maj öppnar hotellet på Rhodos som vi ska bo på i september. Så nu finns det lite mer blider att kolla på


http://www.fritidsresor.se/resa/grekland/rhodos/kolymbia/blue-village-atlantica-aegean-park/?season=sommar-2009

Vi ska bo på markplan dock ej med utgång till poolen...hehe... ni kanske kan förstår varför...?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tittat på lägenhet

Ja,det har jag och älskling gjort nu ikväll.... Men just den blir det inte. 

Först låg den snett under en lägenhet där det brann för några dagar sen och det var inte första gången det brann i den lägenheten.... troligen får det hjälp att börja brinna varje gång oxå...
Sen kändes det inte rätt helt enkelt, köket var för litet med gammla vitvaror och tvättmaskinen skulle ha hamnat i dörrhålet till toan....
Tänkt nästan säga : ``snygg julgran´´ men det kanske finns någon tro/kultur som firar jul nu ,vad vet jag? 
Nog för att den var billig men vi ska trivas oxå och det skulle vi inte ha gjort där så nu har vi sagt till kfast att vi tackar nej.

Vi hoppas på en annan lägenhet istället, en 4:a på 93kvm för 6204kr men spishäll och grejer. Håll tummarna för oss nu! Vi behöver dom!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

till Monika

Robert lagade vårat gammla köksbord idag. På detta sätt blev det mer plats vid diskbänken.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

har inte blivit så mycket bloggande

Finns inte så mycket att berätta just nu heller.


Var och mata fiskarna på Roberts jobb i söndags, dom var inte så hungriga.

Idag har Simon varit hos tandläkarn idag, gick jätte bra Simon var jätte duktigt! Han satt där själv i stolen. Tyvärr är hans ena framtand död och måste tas bort. Den 27/5 är det dags, han ska få lugnande innan meningen är att han inte ska minnas något av detta efterråt.

Sen finns det inte så mycket mer att säga.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukstuga igen.

Anton spydde ner sin säng inatt. Sen blev det inge mer av det, han har varit pigg och glad resten av dagen. 


Nu på eftermiddagen har jag mått så konstigt. Ont i hela kroppen, det känns som om kroppen består av kolsyrat vatten. Har även ont i höger öra. Tog febern mest för skojs skull och den vissa 38.3 och eftersom jag är lågtempare (normaltemp 35.5) så förstår jag nu varför kroppen känns så tung. Och Robert som har retat mej hela dan för att jag är bakis....

Tog en temp på Anton nu oxå , han hade 38.6. Så det är förhoppningsvis inte magsjuka vi åkte på utan någon annan form av influensan.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()