type="text/css" />

Simon är inlagd på sjukhuset!

Simon har haft hög feber sen i söndags och igår fick han i sig knappt 2dl vätska. Imorse började han spy oxå. Så vi ringde 1177 och fick beskedet att ringa VC igen för en ny kontroll. Fick en tid 11:15 men skulle komma dit på en gång om han spydde något mer innan det, vilket han inte gjorde för han sov. Han har sovit hela dan, knappt varit kontakt bar. Vi fick en remiss till barnakuten och skulle vara där kl 13. Väl där fick vi vänta tills kl var 13:30 innan vi fick träffa doktor Sara.  Sara kom snabbt fram till att han var uttorkad ( han hade inte fått i sig mat eller vätska på hela dagen) så det blev så att han vart inlagd med dropp. Nya prover skulle tas eftersom sänkan gått från 29 i måndags till 94 idag.
15:30 hade han fått EMLA-plåster och vi fick komma upp till avdelningen. Då kom nästa doktorn, doktorn Ylva. En mycket trevlig och sympatiskt person. Hon ville lyssna lite på Simon och kolla i öronen och halsen. Öronen gick bra men i halsen fick hon inte titta. Hon försökte övertala honom att han skulle få glass men Simon är inte så överdrivet förtjust i glass så det gick inget bra. Hon tyckte att han var svullen när hon kände utanpå halsen så det bestämdes att vi skulle ta nya halsprov eftersom dom i måndags inte visade något samtidigt som prover togs skulle hon titta. Hon hade gjort det där med att ta prover förr, det gick snabbt även om det inte gick smärtfritt. Ett prov var ett snabbt test och om inte det visade något så hade hon ett till som hon skulle skicka på en större odling då. Men det räckte med ett prov. Pojken har halsfluss!
Så nu ligger han och pappa Robert på sjukhuset och när jag lämna dom vid 16:45 låg Simon i sängen och pratade knappt med oss... För en timme sen fick jag en film på en liten kille som skulle måla och ville att hans pappa skulle göra en fladdermus åt honom. Han hade fått i sig 100ml dropp, två knäckemackor och 140ml saft och var redan mycket piggare! :)
Så nu sitter jag här helt ensam, Anton sover och det är väldigt tyst. Har Simons guldsten som ni kan se på bilden här hos mej och det håller jag hårt i nu....den följer mej vart jag än går tills min pojke är hemma igen.


2009-11-04 @ 20:05:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback